ΚΥΠΡΟΣ

Delek: Υπάρχει περισσότερο ΦΑ εντός της ΑΟΖ Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου

Delek: Υπάρχει περισσότερο ΦΑ εντός της ΑΟΖ Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου

Υπάρχουν περισσότερες ποσότητες φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εντός της ΑΟΖ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Αιγύπτου, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Delek, ενώπιον αναλυτών του τομέα της ενέργειας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Ο Yitzhak Tshuva, τόνισε πως ο ίδιος είναι δεσμευμένος απέναντι στο κράτος του Ισραήλ και την κοινωνία, στο να συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, με την προμήθεια φυσικού αερίου σε 2000 εργοστάσια της χώρας τα οποία το αναμένουν.

Χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της χώρας, που στοχεύει στην επιτάχυνση των παγωμένων διαδικασιών για αξιοποίηση του φυσικού αερίου του Λεβιάθαν, λέγοντας ότι πλέον ως Delek αντιλαμβάνονται καλύτερα το όραμα της εταιρείας να καταστεί ένας ισχυρός όμιλος στη βιομηχανία της ενέργειας.

«Όπως είναι γνωστό στη βιομηχανία, η περιφέρεια μας έχει τεράστιες προοπτικές για παροχή ενέργειας σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο. Πιστεύω ότι υπάρχουν περαιτέρω ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου για να ανακαλυφθούν σε όλη την περιοχή, στο Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και άλλα μέρη. Όσα περισσότερα κοιτάσματα ανακαλυφθούν και τύχουν εκμετάλλευσης, τόσο μεγαλύτερης έκτασης θα είναι η συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, αλλά και μεταξύ των εταιρειών. Αυτό θα ενισχύσει την κερδοφορία για τις εταιρείες, όμως παράλληλα θα αποτελέσει μια σημαντική γέφυρα για να κτιστεί η ειρήνη μεταξύ εμάς και των γειτόνων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανέφερε με βεβαιότητα, ότι εντός του 2016 θα αρχίσουν οι εξαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ιορδανία, και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Νεκρή Θάλασσα.

πηγη sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις