Κύπρος: Στον «αέρα» η κυβερνητική συνεργασία

Κύπρος: Στον «αέρα» η κυβερνητική συνεργασία
Στον «αέρα» βρίσκεται η κυβερνητική συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ στην Κύπρο, όπως προκύπτει και από την αποψινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας....

Στον «αέρα» βρίσκεται η κυβερνητική συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ στην Κύπρο, όπως προκύπτει και από την αποψινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του κ. Μάριου Καρογιάν.

Μετά τη συνάντηση, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Καρογιάν δήλωσε ότι έγινε επί της ουσίας συζήτηση και ότι συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου Χριστόφια για συνέχιση του μεταξύ τους διαβούλευσης τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΗΚΟ θέτει τρεις όρους για συνέχιση της συνεργασίας του με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Πρώτον, να υπάρξει κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης από μηδενική βάση, στο οποίο να συμπεριλαμβάνεται το Κυπριακό, η οικονομία και ο ενεργειακός σχεδιασμός.

Δεύτερο, να υπάρξει πλήρης έρευνα και καταλογισμός ευθυνών για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Τρίτο, να υπάρξει διορισμός ανεξάρτητης επιτροπής με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του κράτους και κυβερνητική δέσμευση υλοποίησης των υποδείξεων της επιτροπής.

Πάντως το πρόβλημα εστιάζεται στο Κυπριακό, καθώς ο κ. Χριστόφιας δεν είναι διατεθειμένος να αποσύρει, όπως ζητά το ΔΗΚΟ, τις προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία, εποίκους και περιουσιακό.