ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Γερμανία - Αναδιοργάνωση στρατού και προ των πυλών υποχρεωτική θητεία

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Γερμανία - Αναδιοργάνωση στρατού και προ των πυλών υποχρεωτική θητεία

Ο νέος γερμανικός στρατός θα οργανωθεί σε τέσσερις κλάδους ενώ θα υπάρχουν επίσης εντολές λειτουργίας και υποστήριξης.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση του στρατού της χώρας ώστε να είναι προετοιμασμένος για πόλεμο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Politico.

Ο στόχος είναι «να αναδιαρθρωθεί η Μπούντεσβερ με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι βέλτιστα τοποθετημένη ακόμη και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση άμυνας, σε περίπτωση πολέμου», ανέφερε ο Πιστόριους.

Ο νέος γερμανικός στρατός θα οργανωθεί σε τέσσερις κλάδους - τον παραδοσιακό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία καθώς και έναν νέο κλάδο του κυβερνοχώρου και του χώρου πληροφοριών. Θα υπάρχουν επίσης εντολές λειτουργίας και υποστήριξης.

Ο νέος κλάδος στον κυβερνοχώρο θα είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών και θα έχει και τακτικά καθήκοντα όπως ο ηλεκτρονικός πόλεμος.
Ο στρατός θα ενσωματώσει τώρα τις δυνάμεις εθνικής ασφάλειας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία θα παρακολουθεί την κατάσταση των αεροσκαφών της, μια αρμοδιότητα που μέχρι τώρα ανήκε στο υπουργείο Άμυνας.

Ο στόχος είναι να γίνει ο γερμανικός στρατός πιο αποτελεσματικός, καθώς απομακρύνεται από δεκαετίες χαμηλών δαπανών και προετοιμάζεται για τις προκλήσεις που προέρχονται από τη ρωσική επιθετικότητα, γράφει το Politico.

«Από τη στιγμή που η Ρωσία έθεσε υπό αμφισβήτηση το καθεστώς ειρήνη στην Ευρώπη, δημιουργήθηκε μια ειδική κατάσταση απειλής για τη Γερμανία και τους συμμάχους της», ανέφερε η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Πιστόριους σημείωσε ότι οι αλλαγές θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες, ενώ αποκάλυψε πως εξετάζεται η επανεισαγωγή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Ωστόσο σημείωσε πως αυτό δεν είναι κάτι που βρίσκεται επί του παρόντος στα σκαριά.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατεί να προσελκύσει νεοσύλλεκτους. Διαθέτουν 181.000 στρατιώτες και στοχεύουν να φτάσουν τους 203.000 στρατιώτες μέχρι το 2031.