MEDIA

Τα κορίτσια του The Booth+ μίλησαν για την αποτέφρωση των ζώων (Video)

Τα κορίτσια του The Booth+ μίλησαν για την αποτέφρωση των ζώων (Video)

Τα κορίτσια του The Booth+ συζήτησαν για το θέμα της αποτέφρωσης των ζώων αναφερόμενες μέσα από προσωπικές τους εμπειρίες.

Μάλιστα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δεν δίστασε να αναφέρει στον αέρα της εκπομπής πως τη γάτα της την έχει μέσα σε ένα κουτάκι.

«Να μην το πω; Εγώ έχω αγαπήσει τη γάτα. Πήρα τη γάτα μέσα στην τεφροδόχο για να την πάω στο χωριό, να τη θάψω και να βάλω εκεί ένα δεντράκι. Άφησα την τεφροδόχο λοιπόν πάνω στη βιβλιοθήκη και το θυμήθηκα μετά», είπε μεταξύ άλλων η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.


«Υπάρχει ειδική διαδικασία. Υπάρχει το νεκροταφείο των ζώων. Έχουμε και εδώ στην Αττική. Γίνεται καύση αλλά έχεις και πολλές άλλες επιλογές», είπε χαρακτηριστικά η Κρυσταλλία.

Στα περισσότερα νεκροταφεία ζώων η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη για όλα τα κατοικίδια, δίνοντας στον ιδιοκτήτη την επιλογή της ατομικής καύσης και δυνατότητα παραλαβής της στάχτης σε ειδικά δοχεία, έτσι ώστε να κρατούν την μνήμη του κατοικιδίου ζωντανή.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων είναι σε θέση να επιλέξουν ανάμεσα στην ταφή και την καύση, ότι αισθάνονται καλύτερο για ένα σκύλο ή μία γάτα ώστε να τιμήσουν την μνήμη τους των ζώων συντροφιάς που τους χάρισαν τόσες στιγμές ευτυχίας, όσο ήταν δίπλα τους.

Ο εκάστοτε ιδιοκτήτης μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία, αφού κλείσει ραντεβού και στο τέλος να παραλάβει την τέφρα του κατοικιδίου του.
Μπορεί ο καθένας να επιλέξει την τεφροδόχο της αρεσκείας του στο μέγεθος και στο σχήμα που επιθυμεί ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα διαθέσιμων δοχείων.

Στην εκπομπή λοιπόν συζητήθηκε σήμερα (12/11) ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ: