MEDIA

Η συνάντηση Παπαδήμου- Μπαρόζο στις εφημερίδες

Η συνάντηση Παπαδήμου- Μπαρόζο στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η συνάντηση Παπαδήμου - Μπαρόζο σήμερα στις Βρυξέλλες, η αναδρομική μείωση 22% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, η αξιολόγηση δημοσίων υπηρεσιών και φορέων, το νομοσχέδιο για την προώθηση αντίγραφων φαρμάκων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξηλώνουν τα πάντα σε μισθούς, επιδόματα, μονιμότητα!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξήλωμα μισθών και επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, «εργοδοτικό δικαίωμα» στις νέες συμβάσεις και απολύσεις - εξπρές με το 50% των αποζημιώσεων σε ΔΕΚΟ-τράπεζες μετά την κατάργηση της μονιμότητας, φέρνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ενέκρινε χθες το Υπουργικό συμβούλιο για την εφαρμογή των σαρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τσακίζουν τη γενιά των 435 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να διακινδυνεύσει μια ψηφοφορία στη Βουλή, το υπουργικό συμβούλιο πέρασε χθες ομόφωνα την ισοπέδωση μισθών και την κατάργηση επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα. Κι όχι μόνο αυτά, αλλά παρά τις διαρροές που γίνονταν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου, τελικά οι περικοπές σε μισθούς θα ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου, τσακίζοντας κυριολεκτικά τους νέους εργαζομένους".

ΕΘΝΟΣ: "Μαθήματα ...γαλλικών στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινά σήμερα η αξιολόγηση των δημοσίων οργανισμών και φορέων. Η όλη διαδικασία διενεργείται με βάση τη μέθοδο ομάδας εξειδικευμένων στελεχών, προερχόμενων από τη Γαλλία. Επίκειται η κατάργηση υπηρεσιών που δεν αποδίδουν. Συνοδεύεται από σαρωτικές μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο γέροντας Πορφύριος για τους «Έλληνες» πολιτικάντηδες!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επειδή αρκετοί φίλοι μας ρώτησαν ποια η γνώμη των γερόντων της Ορθοδοξίας για τους πολιτικάντηδες της Μεταπολίτευσης, που διαλύσανε την Ελλάδα, θα παραθέσουμε σήμερα αυτούσια την άποψη του γέροντα Πορφύριου, όπως την κατέγραψε πολύ σοβαρή και αξιόπιστη πηγή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αναδρομική η μείωση 22% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 το «μαχαίρι» στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κατώτατη αμοιβή συρρικνώνεται από 22% έως 32%".

ΕΣΤΙΑ: "Ενας συντελεστής φόρου για όλα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "θα επιμείνουμε και σήμερα στο ζήτημα της φορολογίας, προκειμένου να διευκρινίσουμε πώς ακριβώς εννοούμε την καθιέρωση ενιαίου συντελεστού φορολογίας (Flat Tax) επί του εισοδήματος φυσικών προσώπων".

Η ΑΥΓΗ: "Εφιάλτης τους η Αριστερά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ωμή παρέμβαση Γιούνκερ υπέρ της μετεκλογικής συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με απειλές και κινδυνολογία κατά της Αριστεράς".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δόμηση. Ριζικές αλλαγές στο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αύξηση του συντελεστή δόμησης, πριμοδότηση της συνένωσης οικοπέδων, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ημιυπαίθριων χώρων, αύξηση του ύψους των κτιρίων σε περιπτώσεις φυτεμένων δωμάτων και κίνητρα για την απόσυρση γερασμένων κτιρίων περιλαμβάνει ο νέος ΓΟΚ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τέσσερις δράσεις για ανάπτυξη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των 15,5 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη, θα συζητήσει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τους αρμόδιους επιτρόπους".

Η ΝΙΚΗ: "Εως το 40% του μισθού η δόση όλων των δανείων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εισήγηση «βόμβα» έχει στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, που εάν τεθεί σε εφαρμογή θα φέρει τα πάνω κάτω στα όσα γνωρίζουμε για τα δάνεια και την αποπληρωμή τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Από 14 Φεβρουαρίου οι αλλαγές στα εργασιακά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και ψηφίστηκε ο ν. 4046/2012 και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα ισχύσουν τα νέα μειωμένα κατά 22% σε σχέση με την ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμφαση Εργασίας, κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων σύμφωνα με την κανονιστική πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την εφαρμογή του άρθρου 6 του νόμου που εγκρίθηκε".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανεργατικός ξεσηκωμός να αποκρούσουμε τη σφαγή των μισθών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ΚΚΕ: τώρα ταξική αφύπνιση, οργάνωση και πάλη σε όλους τους κλάδους και τόπους δουλειάς, για να αποκρουστεί το αντεργατικό σφαγείο. Αντεπίθεση για να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και συνολικά η δικτατορία των μονοπωλίων, και της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα «χρυσά» χάπια. Πόλεμος δισεκατομμυρίων για τις αλλαγές στα φάρμακα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πόλεμος έχει ξεσπάσει για τα γενόσημα (αντίγραφα φαρμάκων), ενώ συζητείται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προώθησή τους: ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εγγυάται την ασφάλειά τους, ωστόσο μερίδα επιστημόνων εξακολουθεί να εκφράζει έντονες αμφιβολίες για την ποιότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων".

City Press: "Τα μέτρα θα έχουν συνέχεια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, μιλώντας στο Mega, προανήγγειλε τη λήψη νέων μέτρων τον ερχόμενο Ιούνιο -λέγοντας ότι «δεν είναι κεραμίδα»-, καθώς, όπως υποστήριξε, θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων".

Metro: "«Κούρεμα» με... αναδρομική ισχύ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με αναδρομική ισχύ από τις 14/2 και έως την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τίθεται σε εφαρμογή η μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων κατά 22% (και κατά 32% στους νέους έως 25 ετών) σύμφωνα με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διασφάλιση ρευστότητας από Τράπεζα της Ελλάδος".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιμέτωπη με τις αγορές είναι από χθες η ελληνική οικονομία, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τη Standard & Poor΄s σε «selective default» και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα ως collateral για τη χρηματοδότηση των τραπεζών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αναπτυξιακό πακέτο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κρισιμότερη και αποφασιστικότερη παράμετρο ώστε να υλοποιηθούν στο ακέραιο και σε βάθος χρόνου οι δεσμεύσεις για δημοσιονομική εξυγίανση και επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα, θα αναδείξει ο πρωθυπουργός στο σημερινό ραντεβού με το Μ. Μπαρόζο ζητώντας αποφασιστική συνδρομή της Ε.Ε. για την ανάπτυξη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πόκερ για τη ρύθμιση των ιδιωτικών οφειλών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρό πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών παίζεται τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δημοσιοποίηση κυβερνητικής πρόθεσης για «κούρεμα» και των δανείων του ιδιωτικού τομέα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε κατάσταση χρεοκοπίας για διαδικαστικούς λόγους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πρωτόγνωρο καθεστώς χρεοκοπίας, «selective default μετά την αξιολόγηση της Standard & Poor's τελεί η ελληνική οικονομία, με προσδοκώμενο χρόνο εξόδου τα μέσα Μαρτίου, υπό προϋποθέσεις που προκαλούν αβεβαιότητες".