Πρέκας για Γιώργο Λιάγκα: «Ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να είναι Μανιάτισσα μοιρολογίστρα»

Για τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα και το τηλεοπτικό του μέλλον τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος, Αντώνης Πρέκας

Πρέκας για Γιώργο Λιάγκα: «Ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να είναι Μανιάτισσα μοιρολογίστρα»
GLOMEX
1'

Ο τηλεκριτικός Αντώνης Πρέκας σχολίασε την τηλεοπτική επικαιρότητα και ιδιαίτερα τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα και τον τρόπο που κάλυψε δημοσιογραφικά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ο Γιώργος Λιάγκας σχεδόν κάθε μέρα λέει ότι έχει 30 χρόνια στην τηλεόραση. Ωραία… και τι σημαίνει αυτό; Αυτός θα πρέπει μέσα του να είναι δικαιωμένος, γιατί ήθελε να αποδείξει ότι είναι σοβαρός δημοσιογράφος και το πέτυχε. Μετά τα Θεοφάνεια βγήκε πιο χαλαρός και του πήγαινε. Τώρα έχει αρχίσει λίγο πάλι να το στραβώνει με την τραγωδία των Τεμπών», ανέφερε αρχικά ο Αντώνης Πρέκας.

«Με ενοχλεί και με θλίβει η ενημέρωση να έχει καταντήσει σόου στην τηλεόραση. Η ενημέρωση δεν είναι προϊόν προς πώληση και θέαμα. Με το να βλέπουμε τους παρουσιαστές να μιλάνε σαν δοκησίσοφοι, δημοδιδάσκαλοι σε σχολείο ενηλίκων δεν προάγει την ενημέρωση», σχολίασε στη συνέχεια ο τηλεκριτικός.

«Το ότι μας βλέπουν οι τηλεθεατές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας», πρόσθεσε.

«Ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε Μανιάτισσα μοιρολογίστρα, ούτε κριτής σε ριάλιτι, ούτε εισαγγελέας. Οφείλει να μεταδίδει τα γεγονότα και να διαχωρίζει την άποψή του. Δε μπορεί να χρησιμοποιεί τα γεγονότα σαν να είναι video clip, βάζοντας μουσικές υποκρούσεις και άσχετα πλάνα. Η απεύθυνση στο συναίσθημα του τηλεθεατή είναι ό,τι πιο προπαγανδιστικό γίνεται, είναι στα όρια του φασισμού», επισήμανε στο τέλος ο Αντώνης Πρέκας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή