MEDIA

ΕΡΤ1: Δύο νέα προγράμματα πήραν έγκριση για την επόμενη σεζόν

ΕΡΤ1: Δύο νέα προγράμματα πήραν έγκριση για την επόμενη σεζόν
Φωτογραφία αρχείου

ΕΡΤ: Με πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΡΤ έχει μπει δυναμικά στο κομμάτι του ανταγωνισμού και θεωρείται μία μετρήσιμη δύναμη στον καθημερινό αγώνα της τηλεθέασης. Οι ιθύνοντες έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν προγράμματα για την επόμενη χρονιά, ειδικά στο κομμάτι της μυθοπλασίας. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι σειρές της δημόσιας τηλεόρασης κέρδισαν τις εντυπώσεις και το στοίχημα τη φετινή χρονιά.

Έπειτα, λοιπόν, από διοικητικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, δύο παραγωγές μυθοπλασίας εγκρίθηκαν και σε λίγο καιρό ανάβουν οι κάμερες και ξεκινούν τα γυρίσματα.

Η πρώτη θα έχει τον τίτλο «Έρημη χώρα» και πρόκειται για μία μίνι σειρά σε σκηνοθεσία αλλά και σενάριο του Γιώργου Γκικαπέππα. Ελισάβετ Μουτάφη και Γιώργος Καραμίχος θα κρατήσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και θα απογειώσουν τα οκτώ προγραμματισμένα επεισόδια με τις ερμηνείες τους. Η επιλογή προσώπων δεν είναι τυχαία. Η Ελισάβετ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με τον ρόλο της στη σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς», ενώ ο Γιώργος έχει μία εξαιρετική συνεργασία με την ΕΡΤ και το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Πες τη λέξη» που θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Η δεύτερη σειρά που θα προβληθεί είναι μία σπαρταριστή κωμωδία, µε τον τίτλο «Στα σύρµατα». Τάσος Νούσιας και Θανάσης Τσαλταµπάσης φέρεται ότι θα είναι οι βασικοί ήρωες. Πρόκειται για δύο ηθοποιούς με περγαμηνές και περίσσιο ταλέντο, που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι στα συρτάρια ήδη βρίσκονται τα επεισόδια της σειράς «Παραλία». Αν και προοριζόταν για το δεύτερο μισό, φαίνεται ότι η πρώτη επίσημη θα γίνει τον Οκτώβριο του 2023. Είναι βασισμένη στο βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Πρωταγωνίστρια θα είναι η Δανάη Μιχαλάκη και στο πλευρό της θα δούμε μοναδικούς και αγαπημένους μας ηθοποιούς, όπως τους Κώστα Νικούλι, Μάκη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μοθωναίο, Γιούλικα Σκαφιδά, Μπέττυ Λιβανού, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Νινιό. Στην ίδια μοίρα φαίνεται ότι θα είναι η «Πτώση», που επίσης αναμενόταν να κάνει πρώτη επίσημη φέτος. Διά χειρός Τίνας Καμπίτση, σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου. Χρήστος Λούλης, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέτα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη θα κρατήσουν κάποιους από τους κεντρικούς ρόλους. Ακόμη, ήδη έχει ανακοινωθεί και η σειρά με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, με τίτλο «Τρίτο όροφο».