MEDIA

Πρωινή ζώνη: Τι δείχνουν τα νούμερα τηλεθέασης για την επόμενη σεζόν

Πρωινή ζώνη: Τι δείχνουν τα νούμερα τηλεθέασης για την επόμενη σεζόν

Οι μάχες της τηλεθέασης στην πρωινή ζώνη μαρτυρούν πολλά για τη συνέχεια

Τα νούμερα τηλεθέασης αποτελούν το χαρακτηριστικότερο δείγμα επιτυχίας για τους ανθρώπους των καναλιών. Η φετινή πρωινή ζώνη κρίθηκε εξαιρετικά ανταγωνιστική, με κάποιες από τις εκπομπές να κερδίζουν έδαφος κι άλλες να ζορίζονται ιδιαίτερα από τους αντιπάλους. Έτσι, αυτή την περίοδο όπου σχεδιάζεται η επόμενη χρονιά, όλα μπαίνουν στο τραπέζι της αξιολόγησης.

Στην κατηγορία των νικητών, σίγουρα, συγκαταλέγονται η Κατερίνα Καινούργιου και ο Γιώργος Λιάγκας. Η ξανθιά παρουσιάστρια με την εκπομπή «Super Κατερίνα» στον ALPHA έχει χτίσει μία δυνατή σχέση με το δυναμικό κοινό, με αποτέλεσμα τις περισσότερες ημέρες να τερματίζει στην πρώτη θέση.

Χαρακτηριστικά, χθες, η Κατερίνα σημείωσε 21,3% στους τηλεθεατές 18-54 και βρέθηκε στην κορυφή. Αντίστοιχα, στο σύνολο, ο Γιώργος Λιάγκας με το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, λόγω της ενημερωτικής νότας που έδωσε φέτος, κερδίσει το σύνολο των τηλεθεατών. Όπως έγινε και χθες Τετάρτη, όπου βρέθηκε να αγγίζει το 17,2% στο σύνολο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, φαίνεται ότι και οι δύο εκπομπές θα οδεύσουν προς την επόμενη χρονιά με μικρές αλλαγές στις ομάδες τους. Στην περίπτωση, μάλιστα, του «Πρωινού», η άφιξη του Βαγγέλη Περρή αναμένεται να προσθέσει αλατοπίπερο στην επιτυχημένη υπάρχουσα συνταγή. Να σημειωθεί ότι, όπως όλα δείχνουν, η Μαρία Κορινθίου δεν θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις γυναικείες στήλες με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αντικαταστάτριά της.

To «Πρωινό Μας», στο ΣΚΑΪ, έχει πάρει το πράσινο φως για την επόμενη χρονιά καθώς το συμβόλαιο της Φαίης Σκορδά είναι σε ισχύ. Η παρουσιάστρια, που αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Φαλήρου, θα κρατά συντροφιά στους τηλεθεατές με σημαντικές αλλαγές στο πάνελ και στόχο να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης. Αν και έχουν «κλειδώσει» τα διψήφια νούμερα (χθες χαρακτηριστικά έκανε 10,2% στο σύνολο), η δυναμική της Φαίης είναι πιο μεγάλη και αυτό πρόκειται να φανεί τη δεύτερη χρονιά.

Η Μπέττυ Μαγγίρα με το «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των στελεχών και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα βρίσκεται στη θέση της του χρόνου. Η εκρηκτική οικοδέσποινα έχει καταφέρει, άλλωστε, να σημειώνει πολύ ικανοποιητικά ποσοστά που φτάνουν το 8-9%.

Όσον αφορά στο «Πάμε Δανάη!» του MEGA και στο «Breakfast@STAR», τα κανάλια βρίσκονται σε συζητήσεις με τα κεντρικά πρόσωπα και ακόμη τηρείται σιγήν ιχθύος για το τι μέλλει γενέσθαι.