MEDIA

Όλες οι λεπτομέρειες για την εβδομάδα τελικού του «MasterChef» - Οι καλεσμένοι και οι δοκιμασίες

Όλες οι λεπτομέρειες για την εβδομάδα τελικού του «MasterChef» - Οι καλεσμένοι και οι δοκιμασίες

«MasterChef»: Ο διαγωνισμός μαγειρικής φτάνει στο τέλος του και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο

Πέντε επεισόδια απομένουν στο «MasterChef» του STAR μέχρι την ανάδειξη του μεγάλου νικητή στις 14 Ιουνίου. Νίκος Τράκας και Μαρία Μπέη είναι οι δύο φιναλίστ και ένας μόνο θα κερδίσει τον τίτλο του MasterChef!

H εβδομάδα θα ξεκινήσει δυναμικά καθώς οι συντελεστές και οι δύο «μονομάχοι» θα βρεθούν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο και το ξενοδοχείο Daios Cove.

Oι δύο φιναλίστ θα μαγειρέψουν σε μία από τις υπερσύγχρονες κουζίνες του ξενοδοχείου και θα κληθούν να αντιγράψουν το πιάτο του καλεσμένου σεφ Amauri Bouhours. Δεξί χέρι του Alain Ducasse, ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς υψηλής γαστρονομίας και σεφ του εστιατορίου Le Meurice Alain Ducasse, το επίπεδο είναι υψηλό. Οι κριτές και ο καλεσμένος δοκιμάζουν τα πιάτα. Ο φάκελος με τα αποτελέσματα σφραγίζεται και θα ανοίξει στο Live.

Την Τρίτη, 6 Ιουνίου, το ταξίδι στην Κρήτη συνεχίζεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Σητεία και το Παλαιόκαστρο και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Τοπλού. Πρόκειται για ένα ιστορικό μοναστήρι, χτισμένο τον 15ο αιώνα. Εκεί τούς υποδέχεται ο Ηγούμενος της Μονής και λέει λίγα λόγια για την ιστορία του μοναστηριού, τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης και για τα κρασιά, που παράγουν οι ίδιοι οι μοναχοί. Οι φιναλίστ θα πρέπει να αναδείξουν την κρητική κουζίνα δημιουργώντας τρία πιάτα, που να έχουν ως πηγή έμπνευσης τον πλούτο της κρητικής κουζίνας. Οι κριτές δοκιμάζουν, βαθμολογούν και σφραγίζουν τους φακέλους.

Η δεύτερη φάση του τελικού θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Κάποιοι από τους παίκτες που αποχώρησαν, επιστρέφουν για μια τελευταία ομαδική δοκιμασία. Οι φιναλίστ θα είναι οι αρχηγοί και θα διαλέξουν από δύο άτομα για να στελεχώσουν την ομάδα τους. Θα κληθούν να φτιάξουν τρία πιάτα και, αυτή τη φορά, οι φιναλίστ θα διαλέξουν με κοινή τους απόφαση ποια υλικά θα πρωταγωνιστούν στα τρία στάδια του μενού.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, στον εξώστη θα βρεθούν οι παίκτες που αποχώρησαν και οι οικογένειες των παιδιών. Οι φιναλίστ θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα ατομικό μενού 4 σταδίων. Μέσα από αυτό οι κριτές θέλουν να δουν την προσωπικότητά τους, την ιστορία τους, τις γεύσεις που αγαπάνε αλλά και την εξέλιξη τους μετά από 5μιση μήνες στην κουζίνα του «MasterChef». Όπως και στις προηγούμενες δοκιμασίες, οι Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης δοκιμάζουν, βαθμολογούν και σφραγίζουν τον φάκελο.

Την ημέρα του μεγάλου τελικού, η στιγμή της ανακοίνωσης θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Θα πραγματοποιηθεί η τελευταία δοκιμασία για τον τελικό και θα είναι μία αντιγραφή πιάτου με καλεσμένο τον θρύλο της παγκόσμιας γαστρονομίας, Quique Dacosta. Κριτές και καλεσμένος δοκιμάζουν το πιάτο. Ο φάκελος με τα αποτελέσματα σφραγίζεται και θα ανοίξει αργότερα. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με το Live, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και του μεγάλου νικητή!