MEDIA

Survivor: Κόλαφος η χαμηλή τηλεθέαση στη βρετανική εκδοχή του - Σε απόγνωση το BBC

Survivor: Κόλαφος η χαμηλή τηλεθέαση στη βρετανική εκδοχή του - Σε απόγνωση το BBC

Το Survivor δεν ενθουσίασε τους Βρετανούς τηλεθεατές 

Το BBC βρίσκεται σε απόγνωση αφού το πανάκριβο reality Survivor στη ζώνη του prime-time καταποντίστηκε σε τηλεθέαση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το ριάλιτι, που έκανε ντεμπούτο το Σάββατο σύμφωνα με την Daily Mail κόστισε στο BBC 30 εκατομμύρια λίρες, συγκέντρωσε μόλις 2,6 εκατομμύρια τηλεθεατές – λίγο περισσότερο από τα μισά από τα 4,5 εκατομμύρια που συντονίστηκαν για το τηλεπαιχνίδι The Wheel του Michael McIntyre το προηγούμενο Σάββατο.

Το Survivor, το οποίο παρουσιάζει ο γνωστός την Βρετανία κωμικός Joel Dommett, στη επανάληψη της Κυριακής μείωσε τα ποσοστά του σε 2,2 εκατομμύρια τηλεθεατές και ηττήθηκε από την επανάληψη του Antiques Roadshow στο BBC Two.

Οι επικεφαλής του BBC μετέφεραν το Planet Earth III του David Attenborough από τη θέση του στις 20:00 την Κυριακή για να ανοίξει ο δρόμος για το Survivor καθώς θεωρήθηκε τεράστια προτεραιότητα.

Τώρα, τα στελέχη του BBC βρίσκονται σε συζητήσεις αναζήτησης εναλλακτικών προκειμένου να βρουν τρόπους για το πώς μπορούν να ενισχύσουν την τηλεθέαση για τα υπόλοιπα 14 επεισόδια μετά από μια εξαντλητική διαφημιστική καμπάνια που προηγήθηκε.

Πηγή από το κανάλι είπε στη Daily Mail: «Είναι τρελό. Το BBC One είχε ένα νικηφόρο βραδινό πρόγραμμα του Σαββάτου και της Κυριακής που θα το κρατούσε στον αέρα μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά αυτό δεν τους βγήκε.