MEDIA

Ελένη Μενεγάκη: Πώς σχολίασαν στην TV την αποχώρησή της - «Σκληρή διαπραγματεύτρια»

Ελένη Μενεγάκη: Πώς σχολίασαν στην TV την αποχώρησή της - «Σκληρή διαπραγματεύτρια»

Η Ελένη Μενεγάκη απασχόλησε πολύ τις εκπομπές, την Πέμπτη…

Φαίνεται ότι, για πολύ καιρό ακόμα, η Ελένη Μενεγάκη θα απασχολεί και θα πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Την Πέμπτη, από το πρωί έως το μεσημέρι, εκπομπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, αναφέρθηκαν στην απόφασή της να αποχωρήσει από το MEGA και να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της στο τέλος της σεζόν.

Χαρακτηριστικά, μέσα από το «Happy Day», ο Δήμος Βερύκιος -που γνωρίζει πολύ καλά την παρουσιάστρια- εξήγησε: «Τώρα δεν θα ήθελα να κλείσω χωρίς να πω μία κουβέντα για την άλλη μεγάλη κυρία της ελληνικής τηλεόρασης. Σκληρή διαπραγματεύτρια… πολύ σκληρή, που το καλούπι σπάει όταν είναι σκληρός διαπραγματευτής και από την άλλη πλευρά». «Έχω ζήσει αρκετές διαπραγματεύσεις της ναζιάρας μου της Ελένης. Όταν η Ελένη καταλάβει ότι μπορεί να παίξει μέχρι το τέλος και να νικήσει την άλλη πλευρά, το πάει μέχρι τέρμα. Όταν βλέπει ότι δεν την… παίρνει, το κόβει μόνη της εγκαίρως», τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ALPHA.

Ένας ακόμη άνθρωπος που την ξέρει πολύ καλά είναι ο Γρηγόρης Γκουντάρας, που συνεργάστηκε μαζί της επί σειρά ετών. «Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο την Ελένη, ξέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις της είναι αλύγιστη, όπως και στη ζωή της. Όταν, όμως, είναι αλύγιστος και ο άνθρωπος που έχεις απέναντι, έχεις πρόβλημα και το πρόβλημα υπήρχε», είπε στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα». «Απέναντί μου έχω την Ελένη Μενεγάκη που δεν μασάει και δεν κάνει βήμα πίσω σε όσα έχει πει. Όταν δεν κάνεις κι εσύ βήμα πίσω, είναι σαν να λες παιδιά τώρα τελειώσαμε», πρόσθεσε.

Τo τέλος της συνεργασίας της Ελένης Μενεγάκη με το MEGA σχολίασε και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή. «Ό,τι αποφασίσει ο κάθε άνθρωπος ότι είναι καλύτερο να κάνει. Ας αποφασίσει τι θα κάνει, επαγγελματίας είναι και ξέρει καλύτερα για ποιον λόγο το κάνει. Δεν σχολιάζω καθόλου συναδέλφους γιατί νιώθω με την Ελένη συνάδελφος, μετά από 35 χρόνια που είμαστε παρέα μαζί. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει, τι νιώθει και τι αποφασίζει. Δεν μπορώ εγώ να σχολιάζω χωρίς να ξέρω» ανέφερε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τονίζοντας: «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί παρουσιαστές και το λέω μετά λύπης και βλέπεις ότι με το άθλημα αυτό πολλοί ασχολήθηκαν και πάρα πολλοί λίγο έμειναν στο να κάνουν πολλά χρόνια και διαφορετικές εκπομπές. Υπάρχει μία έλλειψη παρουσιαστών από την ελληνική τηλεόραση και μην μου πεις κανείς ότι δεν δοκιμάζονται παρουσιαστές. Ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπαμε 8-10 άτομα που έρχονταν από το διαδίκτυο».

Παρόμοια συζήτηση έκαναν και στην εκπομπή «Fay’s Times», με τη Φαίη Σκορδά να σχολιάζει: «Όπως έλεγα και για τον Ανδρέα (Μικρούτσικο), δεν ξέρεις ο άλλος τι έχεις περάσει, εδώ δείχνει όμως ότι είναι ένα βελούδινο διαζύγιο και με αυτόν τον τρόπο χθες ενημέρωσε τους συνεργάτες της μιλώντας με καλά λόγια για το MEGA. Έτσι κλείνει ένας κύκλος». «Υπήρχαν χρονιές που θα είχε περάσει πιοδύσκολα νομίζω. Αν ήθελε θα είχε κάνει πολλές αλλαγές, θα είχε αλλάξει και το περιεχόμενο της εκπομπής, θα είχε κάνει πράγματα που σίγουρα θα τα πουλούσε αλλά δεν τα έκανε. Καλή της επιτυχία και ό,τι αποφασίσει», κατέληξε η Φαίη Σκορδά στο σχόλιό της για την Ελένη Μενεγάκη.