MEDIA

Οι Εκλογές Ιουνίου 2012 στα κανάλια

Οι Εκλογές Ιουνίου 2012 στα κανάλια

Σε εκλογικό κλίμα θα είναι αύριο όλα τα κανάλια για να μεταδίδουν τον παλμό από τα εκλογικά κέντρα αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα.

Δείτε πως θα διαμορφωθει το πρόγραμμα σε κάθε κανάλι.

MEGA

Στις 07.00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Μανώλης Αναγνωστάκης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», μας δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία με το άνοιγμα της κάλπης.

Στις 10.00 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης στην έκτακτη εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012-Η ώρα της κάλπης». Ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία των κομμάτων και συζητήσεις στο στούντιο για τη επόμενη μέρα.

Στις 14.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα παρακολουθήσουμε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αλλά και την υπόλοιπη ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στις 18.15 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012-Η ώρα της κάλπης». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίστρια της εκπομπής, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, τη ροή των αποτελεσμάτων, ενώ θα συζητούν για τη διαμόρφωσή τους με στελέχη των κομμάτων και εκπροσώπους όλων των χώρων του δημόσιου βίου.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exit polls.

Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα της κρίσιμης εκλογικής βραδιάς.

ANT1

Από τις 07:00 το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων. Από μια μαραθώνια μετάδοση, δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα καλύπτουν, λεπτό προς λεπτό, όλη την επικαιρότητα και θα μεταφέρουν με αξιοπιστία τον παλμό των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.

Μέσα από ζωντανές συνδέσεις σε περισσότερα από 15 σημεία σε όλη την Ελλάδα και καλεσμένους στο στούντιο, θα υπάρξουν αναλύσεις, σχολιασμοί και ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της χώρας

Επιπλέον, στην ειδική αυτή εκπομπή οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν μεταδόσεις από τα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαδάκης και οι συνεργάτες του θα ενημερώνουν τους ψηφοφόρους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την εκλογική διαδικασία.

Την ημέρα των εκλογών από τις 18:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα πάρει η εκπομπή «Εκλογές 2012 οι Έλληνες αποφασίζουν» με τη Μαρία Χούκλη. Μαζί της, ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού θα βρίσκονται στις επάλξεις των πολιτικών εξελίξεων.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, το παρών στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα δώσουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής και προσωπικότητες των γραμμάτων, οι οποίοι θα σχολιάσουν και θα αναλύσουν την εκλογική διαδικασία όπως αυτή θα εξελίσσεται.

Μόλις κλείσουν οι κάλπες, ακολουθεί η εντυπωσιακή απεικόνιση των Exit Poll της METRON ANALYSIS. Τα αποτελέσματα θα αναλύσει ο Στράτος Φαναράς, ενώ παράλληλα οι ρεπόρτερς του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, καθώς και όσα συμβαίνουν ταυτόχρονα με τη ροή των αποτελεσμάτων.

Ο ΑΝΤ1 διατηρεί την ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά του και προσφέρει έγκυρη ενημέρωση στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών.

ALPHA

Έχοντας καλύψει με άμεσο, ουσιαστικό και έγκυρο τρόπο την εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου, ο Alpha θα βρίσκεται και πάλι με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, στις 17 Ιουνίου.

Με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τα στρατηγεία και τους χώρους συνάθροισης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα του Alpha θα μεταφέρει άμεσα και έγκυρα στους τηλεθεατές τις εξελίξεις και το κλίμα στις παρατάξεις και τους ψηφοφόρους.

Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου και τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Αλεβίζου, θα βρίσκονται από τις 18:00 στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, να παρουσιάσουν και να αναλύσουν την επικαιρότητα, τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο με τη βοήθεια των πλέον προηγμένων τεχνολογικών μέσων.

Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.

Επιπλέον, προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, θα καταθέσουν την άποψή τους και θα αναλύσουν τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας.

ΕΡΤ

Από τις 06.00 το πρωί, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες, καλύπτουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα και όλη την περιφέρεια την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Στην κάλυψη των εκλογών θα χρησιμοποιηθούν τρεις δορυφόροι, 15 μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων και δεκάδες τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά συνεργεία ανά την επικράτεια. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς, έγκαιρα και έγκυρα τους τηλεθεατές, σε συνεργασία με την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ. Η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 06:00 το πρωί, με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της εκλογικής αναμέτρησης. Αμέσως μετά, από τις 10:00 και έως τις 12.00, η Μαρία Σαράφογλου, θα μεταφέρει ό,τι «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ», σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις 12.00 θα μεταδοθεί ωριαίο δελτίο ειδήσεων με όλη την εκλογική δραστηριότητα. Μετά το τέλος του δελτίου, στις 13.00, τη σκυτάλη θα παραλάβουν ο Γιάννης Σκάλκος και ο Τάκης Σαράντης, οι οποίοι θα την παραδώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ .

ΣΚΑΪ

Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς με την εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ» παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Στις 10.00 τη σκυτάλη παραλαμβάνει η «Πρώτη Γραμμή» με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου με συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα και τη ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα.

Αμέσως μετά το «ΣΚΑΪ Τώρα» και η Πόπη Τσαπανίδου συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο από τις 14.00.

Στις 18.00 αρχίζει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη .Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι όπως το 2009 τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών.

Ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα, έγκυρα ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων.

Στις 22.30 την εκλογική βραδιά συνεχίζει ο Νίκος Ευαγγελάτος μέχρι και τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Τα αποτελέσματα, οι εκτιμήσεις, οι αναλύσεις, οι πληροφορίες μόνο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στο στούντιο σχολιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς,

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Από τις 02.30 τα ξημερώματα μέχρι και το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχή ροή αποτελεσμάτων.

STAR

Μέσα από το διευρυμένο δελτίο ειδήσεων ο Παναγιώτης Στάθης θα ξεκινήσει από τις 18:50 της 17/6 τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Οι πολιτικοί συντάκτες του Star θα βρίσκονται στα στρατηγεία των κομμάτων. Ζωντανές ανταποκρίσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από το υπουργείο Εσωτερικών για νέα από τα εκλογικά τμήματα και την πρόοδο των καταμετρήσεων.

Στο στούντιο θα φιλοξενηθούν προσωπικότητες από τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό χώρο. Σχολιάζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστου. Ο εκδότης Γιώργος Τράγκας δίνει το δικό του στίγμα στον σημαντικό αυτό εκλογικό αγώνα.

Τον γενικό συντονισμό από το control room θα έχει ο Γενικός Δ/ντης Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος θα συζητήσει και από το στούντιο με τους καλεσμένους και θα εκθέσει σκέψεις και συμπεράσματα.

Η μετάδοση από το Star θα ολοκληρωθεί στις 22:00.