MEDIA

Le Figaro: Η Ελλάδα βυθίζεται στην κρίση

Le Figaro: Η Ελλάδα βυθίζεται στην κρίση

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι συναντιούνται ξανά για να γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους στο Eurogroup για την Ελλάδα με την ελληνική κυβέρνηση θεατή, το χρέος βαραίνει πάνω στις πλάτες των Ελλήνων.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» αναφέρεται στους «νεόπτωχους» Έλληνες, αυτούς που ανήκαν στη λεγόμενη «μεσαία» τάξη και τώρα είναι αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή.

Παράλληλα, η επιχειρηματική κοινότητα παραμένει διστακτική απέναντι στην προοπτική που προδιαγράφεται από την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. « Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο χρέος σήμερα από ό,τι στην αρχή της κρίσης το 2009. Όλα πάνε ανάποδα. Η κυβέρνηση υιοθέτησε μέτρα που συρρικνώνουν την οικονομία, όπως αύξηση του ΦΠΑ, της φορολογίας γενικότερα, έκοψε τις ελαφρύνσεις για τα παιδιά», σημειώνει οικονομικός αναλυτής στην εφημερίδα.

Η Figaro τονίζει επίσης την επίθεση ομολογιούχων στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την απεργία των φαρμακείων σήμερα και αύριο καθώς και τις καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες, ως ενδεικτικά στοιχεία της κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία λόγω της πολιτικής που υπαγορεύει η Μέρκελ και εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση.