MEDIA

Eurovision 2019 - Ελλάδα: Όλη η αλήθεια για την Κατερίνα Ντούσκα (pics)

Eurovision 2019 - Ελλάδα: Όλη η αλήθεια για την Κατερίνα Ντούσκα (pics)

Eurovision 2019: Απόψε το βράδυ, η Κατερίνα Ντούσκα θα τραγουδήσει γι’ ακόμα μία φορά «Better Love» εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ποια είναι όμως στα αλήθεια η νεαρή κοπέλα που έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών μιας και κατάφερε να περάσει τη χώρα μας στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού μουσικής;

Η 29χρονη μουσικός δεν έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά όμως η οικογένειά της ήθελε πάρα πολύ να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Μπορεί και εκείνη να μεγάλωσε με αυτή τη λαχτάρα της επιστροφής στην Ελλάδα όμως για μία έφηβη, το να την ξεριζώνεις από τον τόπο όπου έχει μεγαλώσει και έχει αποκτήσει φίλους και τον κύκλο της γενικότερα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

«Κάθε χρόνο που ήθελαν οι γονείς μου να γυρίσουμε στην Ελλάδα τούς ζητούσα ένα έτος παράταση. Από ένα σημείο και μετά, από τόσες παρατάσεις, νόμιζα πως δεν θα γυρίσουμε ποτέ. Τελικά, γυρίσαμε και καλά κάναμε που επιστρέψαμε» έχει δηλώσει η ίδια σε μία προσπάθειά της να μας συστηθεί μιας και κανείς δεν την γνώριζε πριν από τη Eurovision. Να όμως που βρέθηκε ο πιο όμορφος τρόπος για να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Συνεχίζοντας την ιστορία της, να πούμε ότι η Κατερίνα ήρθε στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί στα 16 της χρόνια. Μία πολύ τρυφερή ηλικία κατά την οποία η προσαρμογή σε μία άλλη πραγματικότητα και καθημερινότητα, ήταν πολύ δύσκολη. Από το λύκειο θηλέων του Μόντρεαλ… προσγειώθηκε στο δημόσιο λύκειο του Βύρωνα που έγινε η γειτονιά της. Η ίδια έχει παραδεχτεί: «Αυτή η αλλαγή ήταν ακραία. Από εκεί που ήμουν σε ένα πολύ αυστηρό σχολείο θηλέων, γράφτηκα στο δημόσιο του Βύρωνα.

Ήταν το πρώτο μου πολιτισμικό σοκ, διότι δεν μπορούσα να πιστέψω πως οι τοίχοι του σχολείου ήταν γεμάτοι με γκράφιτι. Αυτό για μένα, που μέχρι τότε είχα μεγαλώσει στο Μόντρεαλ, ήταν βανδαλισμός. Για τους συμμαθητές μου ήμουν το “Αμερικανάκι” και η “Καναδέζα”. Όμως, ποτέ δεν βίωσα bullying, ούτε ντρεπόμουν για τον εαυτό μου και την εμφάνισή μου».

Η Νομική και το σοβαρό χειρουργείο

Μπορεί η Κατερίνα από πολύ νεαρή ηλικία να γνώριζε ότι η μουσική ήταν μέσα της, όμως η οικογένειά της περίμενε άλλα από εκείνη. Αν και πολύ καλή μαθήτρια, εκείνη την ένοιαζε μόνο η μουσική, όμως οι γονείς της είχαν άλλες βλέψεις για εκείνη. Όπως έχει παραδεχτεί: «Οι γονείς και οι καθηγητές μου είχαν άλλες προσδοκίες από εμένα. Το οικογενειακό μου περιβάλλον με φανταζόταν περισσότερο ως μια δικηγόρο, γιατρό, οικονομολόγο με διδακτορικά, παρά ως μια ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό». Για να μη χαλάσει σε κανέναν χατίρι έδωσε κανονικά πανελλαδικές και μάλιστα πέρασε στο ΜΜΕ στο Πάντειο όμως τελικά ξαναέδωσε για να περάσει στη Νομική. Και τελικά τα κατάφερε.

«Γράφτηκα κανονικά στη Νομική, παρακολουθούσα τα μαθήματα και παράλληλα έκανα δυο-τρεις δουλειές, προκειμένου να πληρώνω τα δίδακτρα μου στο ωδείο για τα μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Έχω δουλέψει ως πωλήτρια, σερβιτόρα, μπαργούμαν, γιατί ήθελα να μην επιβαρύνω τους γονείς μου. Ουσιαστικά αυτό που με ενδιέφερε ήταν η μουσική, να καλλιεργήσω μια ικανότητα που ένιωθα πως είχα, να την εξελίξω και να βρω τι ταιριάζει στη φωνή μου. Ο πρώτος χρόνος στη Νομική ήταν πολύ δύσκολος, γιατί είχα ένα θέμα με την υγεία μου και έκανα ένα σοβαρό χειρουργείο. Οπότε, ούτως ή άλλως, έχασα ένα εξάμηνο από τη σχολή».

Και ύστερα όλα ήρθαν σχεδόν μαγικά όπως έπρεπε. Η Κατερίνα αποφάσισε πως ήθελε να αφοσιωθεί στη μουσική, καλλιέργησε τη φωνή της για να είναι σήμερα αυτό που ξέρουμε όλοι. Μία πολλά υποσχόμενη νεαρή καλλιτέχνις στης οποίας το ταλέντο υποκλίνονται πολλοί φτασμένομι καλλιτέχνες της χώρας μας. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της εμπλοκής της Κατερίνας στη φετινή Eurovision, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Σοφία Βόσσου, ο Δάκης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, δήλωσαν θαυμαστές της, όχι μόνο για τη φωνή της αλλά και για την σκηνική της παρουσία.

Η μάχη με τα κιλά και ο έρωτας

Η Κατερίνα διαθέτει όμορφη σιλουέτα, όμως όχι χωρίς θυσίες. Δεν είναι δηλαδή από τις γυναίκες που δεν θα… πληρώσει μία γευστική ατασθαλία της χωρίς να κάνει δίαιτα μετά. Όπως έχει παραδεχτεί και η ίδια: «Μέχρι τώρα είχα αυξομειώσεις στο βάρος μου. Παίρνω και χάνω εύκολα κιλά, γιατί κάνω έντονη κατακράτηση. Έχω περάσει διάφορες ταλαιπωρίες στη ζωή μου με θεραπείες ορμονικής φύσης, κατά τις οποίες με έχω δει με δέκα κιλά επιπλέον. Δεν είμαι όμως υστερική με το βάρος. Θεωρώ άθλιο πράγμα το body shaming. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να τα έχει καλά με το σώμα του, με το βάρος που εκείνος ορίζει ότι τον βολεύει. Δεν με ενδιαφέρει το νούμερο που λέει η ζυγαριά, ούτε το τι πιστεύουν οι άλλοι για το σώμα μου. Δεν νιώθω την υποχρέωση να είμαι αρεστή στους γύρω μου. Αυτό που θέλω είναι να νιώθω ελαφριά και δυνατή στην καθημερινότητά μου. Αγαπώ το φαγητό και είμαι λαίμαργη. Μου φαίνεται αστείο όταν κάποιος παίρνει δύο κιλά και το κάνει θέμα. Για μένα είναι σίγουρο ότι κάθε καλοκαίρι θα πάρω πέντε κιλά και θα επανέλθω».

Ο αγαπημένος της πάντως, Leon of Athens, επίσης μουσικός και μάλιστα πολύ επιτυχημένος στο χώρο της indi pop, με μεγάλο και φανατικό κοινο σε Αθήνα και Λονδίνο, δείχνει να τη θέλει όπως ακριβώς είναι. Ο Leon Of Athens υπογράφει τη σύνθεση του τραγουδιού Better Love που εκπροσωπεί την Ελλάδα φέτος στη Eurovision και σίγουρα είχε την καλύτερη έμπνευση και το πιο δυνατό κίνητρο όταν το έγραφε…