MEDIA

Open TV: Η «συνταγή» της τηλεοπτικής επιτυχίας και στις εθνικές εκλογές

Open TV: Η «συνταγή» της τηλεοπτικής επιτυχίας και στις εθνικές εκλογές

Μπήκε στo τηλεκοντρόλ μας πριν από οκτώ μήνες και γρήγορα κατάφερε να καθιερωθεί ως μια αξιόπιστη επιλογή στον τομέα της ενημέρωσης.

Ο λόγος για το «Open TV», το κανάλι της Παιανίας, όπου από την 1η μέχρι και την 12η Ιουλίου θα «χτυπάει» η καρδιά των εθνικών εκλογών. Με γρήγορα αντανακλαστικά στις πολιτικές εξελίξεις και στην κάλυψη έκτακτων γεγονότων, αλλά και με πολλές «πρωτιές» σε αποκλειστικά ρεπορτάζ και αποκαλύψεις, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στο νέο χάρτη των media, κερδίζοντας ακόμα και το πιο απαιτητικό τηλεοπτικό κοινό.

Με επιμονή και αφοσίωση στην ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το «Ανοιχτό Κανάλι» επαναπροσδιορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ανεβάζοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Διαθέτοντας τον πλέον υπερσύγχρονο εξοπλισμό, αλλά και το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, το Open TV μπήκε γρήγορα «σφήνα» στον ανταγωνισμό και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί για μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση στις υψηλές προσδοκίες του τηλεοπτικού κοινού.

Η «συνταγή» της τηλεοπτικής επιτυχίας

Έχοντας φέρει με επιτυχία εις πέρας την κάλυψη των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, η δημοσιογραφική και η τεχνική ομάδα του καναλιού εισήλθε με δυναμική στον εκλογικό μαραθώνιο και απέσπασε τις καλύτερες των εντυπώσεων, από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες την πρώτη Κυριακή, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας. Το ίδιο επιτυχημένη ήταν και η δεύτερη Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών, καθώς το Open TV ήταν το μοναδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, που επίλεξε να έχει απεσταλμένους στις κρισιμότερες «μάχες» σε δήμους και περιφέρειες, όπου η διαφορά των ψήφων στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ήταν πολύ μικρή. Εξάλλου, το κανάλι της Παιανίας ήταν και ο μοναδικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, που τροποποίησε αμέσως το πρόγραμμά του από την ημέρα που προκηρύχθηκαν επίσημα οι εθνικές εκλογές, προκειμένου να μπορέσουν οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν τις πολιτικές εξελίξεις, βγάζοντας μάλιστα στον αέρα την ενημερωτική καμπάνια, που επικοινωνούσε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στο δρόμο προς τις κάλπες

Το Open TV βαδίζει προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου με στόχο την άρτια κάλυψη της εκλογικής μάχης από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η δημοσιογραφική και η τεχνική ομάδα του καναλιού καταγράφει τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας και καταγράφει όλες τις πολιτικές εξελίξεις, ενισχύοντας την ενημέρωση σε διάρκεια και ποιοτικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα υπόσχεται την άριστη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων ανά την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, στο πιο εντυπωσιακό στούντιο της ελληνικής τηλεόρασης θα φιλοξενηθούν τα σημαντικότερα στελέχη κάθε πολιτικής παράταξης και θα παρουσιαστούν οι νικητές της πολυαναμενόμενης εκλογικής διαδικασίας με τη χρήση πρωτότυπων και υπερσύγχρονων γραφικών και virtual απεικονίσεων. Ο τηλεοπτικός σταθμός θα παρουσιάσει και νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα προβληθούν μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με ανάλυση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco, κ. Κώστα Παναγόπουλο.

Ήδη, όμως, το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού έχει εμπλουτιστεί με τη δρομολόγηση συνεντεύξεων των πολιτικών αρχηγών και των πρωταγωνιστών της εκλογικής αναμέτρησης, οι οποίες θα προβληθούν μέσα από τις δημοφιλείς ενημερωτικές εκπομπές OPEN Mind, Τώρα Ό,τι Συμβαίνει, Ώρα Ελλάδος 5,30, Ώρα Ελλάδος 7 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αλλά και με live αναμεταδόσεις στις online πλατφόρμες του καναλιού, μεταξύ των οποίων, το YouTube του OPEN TV, την ιστοσελίδα www.tvopen.gr και τoν επίσημο λογαριασμό του μέσου στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook. Ποιες, όμως, θα είναι οι νέες τροποποιήσεις, που θα απολαύσουν οι τηλεθεατές του σταθμού ενόψει των εθνικών εκλογών;

Studio OPEN και έκτακτες εκπομπές

Η εκλογική αναμέτρηση ξεκινά δυναμικά στο OPEN TV, από την 1η έως και τη 12η Ιουλίου, με την έκτακτη εκπομπή Studio OPEN και τους δημοσιογράφους Αλεξία Τασούλη και Βασίλη Τσεκούρα, οι οποίοι θα μεταφέρουν, τόσο την επικαιρότητα, όσο και το κλίμα της προεκλογικής δραστηριότητας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, φιλοξενώντας καθημερινά, από τις 10.00-έως τις 13.00, ενδιαφέρουσες πολιτικές συζητήσεις και όλη την επικαιρότητα της ημέρας. Η εκπομπή Studio OPEN θα συνεχίσει να αποτυπώνει τις κινήσεις και τις ανακατατάξεις στο νέο πολιτικό σκηνικό της χώρας και την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο τηλεοπτικός σταθμός θα ενσωματώνει στο πρόγραμμά του έκτακτες εκπομπές με πολιτικές συζητήσεις, καθώς και ειδικές ενέργειες στα κανάλια του OPEN στα social media, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση με το κοινό.

Κεντρικό δελτίο ειδήσεων και Online Polls

Οι τροποποιήσεις του προγράμματος του OPEN TV δε θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνουν και το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια την εβδομάδα που προηγείται των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου για να φιλοξενήσει συνεντεύξεις και συζητήσεις με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το OPEN TV θα δώσει το λόγο στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από online polls, τα αποτελέσματα των οποίων θα προβληθούν και θα σχολιαστούν στις ενημερωτικές εκπομπές, αποτυπώνοντας τις θέσεις των πολιτών για θέματα που παίζουν καίριο ρόλο στην πολιτική επιλογή οδεύοντας προς τις κάλπες.

O εκλογικός μαραθώνιος της 7ης Ιουλίου #ΟPENekloges

Την ημέρα των εκλογών, σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του OPEN θα καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις της διαδικασίας, από τις 5.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου στις 5.30 της επόμενης μέρας, με ρεπορτάζ και απευθείας συνδέσεις. Αναλυτικά:

-05.30-10.00 «Τώρα ό,τι συμβαίνει»: Η Φαίη Μαυραγάνη και η δημοσιογραφική της ομάδα καλύπτουν από νωρίς το πρωί όλες τις εξελίξεις της διαδικασίας των εθνικών εκλογών.

-10.00-12.00 «Η ώρα της κάλπης»: Η Αμαλία Κάτζου και ο Βαγγέλης Γιακουμής θα μεταφέρουν τον παλμό της εκλογικής διαδικασίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις.

-12.00-14.00 «Η ώρα της κάλπης»: Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Γιάννης Σαραντάκος θα βρίσκονται στην καρδιά των γεγονότων με απευθείας συνδέσεις και καλεσμένους στο στούντιο.

-14.00-15.00 Δελτίο Ειδήσεων με τη Λίνα Δρούγκα.

-17.30 «Η ώρα της απόφασης»: Ο εκλογικός μαραθώνιος του ΟΡΕΝ με την Έλλη Στάη καταγράφει όλες τις εξελίξεις οδεύοντας προς την τελική ευθεία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με καλεσμένους στο στούντιο δημοσιογράφους, σχολιαστές, προσωπικότητες και πρωταγωνιστές της εκλογικής αναμέτρησης. Στο στούντιο με την Έλλη Στάη και ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος για την παρουσίαση και ανάλυση του exit poll.

-19.00- Exit Poll: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του πανελλαδικού Exit Poll.

-«Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα»: μετά τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου και μέχρι την έναρξη της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος 5.30» τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα των εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών.