MEETING POINT

Γεροβασίλη για συνεργασίες: Δεν είναι η ώρα για συγκλίσεις σε επίπεδο κομμάτων

Γεροβασίλη για συνεργασίες: Δεν είναι η ώρα για συγκλίσεις σε επίπεδο κομμάτων

Η Όλγα Γεροβασίλη, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μιλάει για τα πολιτικά μηνύματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το διεθνές πεδίο στο Meeting Point και την Όλγα Τρέμη.

«Από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών προκύπτουν μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες: το πρώτο μήνυμα είναι κυρίως αντικυβερνητικό, το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται προς όλους εμάς των προοδευτικών κομμάτων, ότι η βάση αναζητάει τις συγκλίσεις, όχι κατ’ ανάγκη συγκλίσεις κορυφής, αλλά συγκλίσεις στη βάση. Οι συγκλίσεις και συμμαχίες ποτέ δεν δρουν αθροιστικά αλλά πολλαπλασιαστικά», τόνισε με αφορμή το αποτέλεσμα στο Δήμο της Αθήνας, η Όλγα Γεροβασίλη. Συγκλίσεις στη βάση, κατά τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι συνεργασίες σε συνδικαλιστικό επίπεδο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία υπέστη το πρώτο ουσιαστικό ρήγμα. Παράλληλα, ο προοδευτικός κόσμος της χώρας έδειξε ότι θέλει συγκλίσεις «και αυτό οφείλουμε να το λάβουμε υπόψη για τις περαιτέρω κινήσεις μας». «Να θυμίσω ότι τη στάση μας για συγκλίσεις την πληρώσαμε στις εκλογές, με τη στάση του ΠΑΣΟΚ να στέλνει μήνυμα ακυβερνησίας. Σήμερα, όμως, δεν είμαστε σε μια τέτοια συγκυρία που να επιτρέπει συγκλίσεις σε επίπεδο κομμάτων» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι μόνο η "γαλάζια" αλαζονεία. Η δήλωση Ανδρουλάκη τη βραδιά των εκλογών, ίσως είχε κάποια χαρακτηριστικά αλαζονείας».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι τον θεωρεί αριστερό και τόνισε ότι «οφείλουμε σεβασμό στην επιλογή των μελών του κόμματος. Μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ο χώρος υπέστη σοκ. Για ένα χρονικό διάστημα δικαιολογούνται επιφυλάξεις και αναστοχασμοί, όμως πρέπει να βρούμε γρήγορα τον βηματισμό μας, γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει».

Απαντά, επίσης, γιατί ψήφισε λευκό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Ήταν τα θέματα μεθοδολογίας που ακολουθήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία, το θέμα των προσώπων λύνεται μετά. Ούτε μεγεθύνω, ούτε υποτιμώ» τόνισε. Ωστόσο, η ίδια θεωρεί το θέμα λήξαν, καθώς και «ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε». «Για το επόμενο διάστημα το σοβαρότερο θέμα είναι ο προϋπολογισμός του 2024, που θα επηρεάσει τις ζωές των πολιτών» και ήδη συνεδρίασε η αντίστοιχη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε πνεύμα σύμπνοιας, πρόσθεσε.

«Δεν πιστεύω στο αχανές κέντρο, αλλά ούτε και στα κλισέ», σχολιάζει, με αφορμή ερώτηση για το αν το κέντρο κερδίζεται με αριστερές πολιτικές, ενώ εξακολουθεί να πιστεύει ότι «όλα τα διαζύγια δεν είναι κακά».

Τέλος, στο διεθνές επίπεδο και την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι οι χαμένοι είναι οι δύο λαοί. «Αναγνωρίσαμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα, απέναντι στην επίθεση της Χαμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε και το δικαίωμα ενός λαού που τόσα χρόνια το Ισραήλ δρα με τέτοιο τρόπο που να μην αναγνωρίζεται η ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, με τους παράνομους εποικισμούς και τον αποκλεισμό της Γάζας που είναι μια τεράστια φυλακή. Ούτε μπορώ να δεχτώ, αυτό που ακούστηκε από τον Νετανιάχου, ότι "θα εκδικηθούμε". Η παγκόσμια κοινότητα και η χώρα μας, οφείλουμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στο διπλωματικό κεφάλαιο, να επανέλθουμε στο σημείο που είχαν μείνει οι διαπραγματεύσεις, με το βλέμμα μας στη συνθήκη του 1967 και τα όρια όπως καθορίστηκαν τότε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Δείτε την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένη την Όλγα Γεροβασίλη: