ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί κάθε στιγμή με το παιδί μετράει και έχει τη δική της αξία

Γιατί κάθε στιγμή με το παιδί μετράει και έχει τη δική της αξία

Οι υποχρεώσεις όλων μας, η εργασία για τους μεγάλους και το σχολείο για τα παιδιά, είναι εκεί, μας περιμένουν και φυσικά θα είμαστε συνεπείς.

Κάθε αλλαγή που κάνουμε στη ζωή μας, ανατρέπει τα δεδομένα κι αυτό χρειάζεται χρόνο και χώρο για να εντυπωθεί και να γίνει από όλους αντιληπτό. Συχνά οι αμφιβολίες έρχονται να υπονομεύσουν το πλάνο μου, όμως όχι, αυτή τη φορά ήμουν αποφασισμένη.

Θα χαλαρώσω περισσότερο, δεν θα αγχώνομαι για τα πάντα και όταν είμαι «εκεί», θα είμαι «εκεί». Κατά κύριο λόγο, θα είμαι «εκεί» με τα παιδιά μου – γιατί δεν θέλω τίποτα στον κόσμο περισσότερο από αυτό. Πώς γίνεται αυτό πρακτικά; Με αυτό που λέμε «ποιοτικός χρόνος»: Μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Για την «ποσότητα» εξάλλου δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Οι υποχρεώσεις όλων μας, η εργασία για τους μεγάλους και το σχολείο για τα παιδιά, είναι εκεί, μας περιμένουν και φυσικά θα είμαστε συνεπείς. Όμως καθημερινά, υπάρχει ο χρόνος που είμαστε «εμείς». Η μαμά και τα παιδιά, ο μπαμπάς και τα παιδιά, οι γονείς και τα παιδιά. Και στη διάρκεια αυτού του χρόνου, κάθε στιγμή αυτού του χρόνου, θα είμαστε εκεί και μόνο εκεί. Κάθε στιγμή με τα παιδιά μας μετράει και έχει τη δική της αξία. Κάθε στιγμή περισσότερα για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς.

Τις στιγμές με τα παιδιά μου είμαι «εκεί»

Τις στιγμές εκείνες, που η μικρή έρχεται με το τουβλάκι της στο χέρι, συλλαβίζοντας «μα-μά», το μυαλό μου θα είναι μόνο στο τουβλάκι αυτό και το παιδί αυτό. Όταν η μεγάλη θέλει να παίξει «κομμωτήριο» με τα μαλλιά μου, δεν θα δυσανασχετήσω διότι προτιμώ να δω το τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση και να μην μιλάω σε κανέναν για λίγο. Το μυαλό μου θα είναι εκεί και θα μιλάω μαζί της όσο με «χτενίζει» και με «κουρεύει» για να κάνουμε το παιχνίδι μας καλύτερο. Και να είναι το δικό μας παιχνίδι, οι δικές μας στιγμές. Δεν θα σκεφτώ το λογαριασμό που έχω να πληρώσω, ή τη λίστα του super market που πρέπει να συμπληρώσω, ούτε τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω, ούτε τη φίλη μου που στέλνει μηνύματα στο κινητό. Δεν είναι η ώρα να σερφάρω στο ίντερνετ, δεν είναι η ώρα να απομονωθώ. Είναι οι στιγμές που είμαι με τα παιδιά μου και μαζί τους θέλω να είμαι – και πρέπει να είμαι.

Χτίζουμε τις στιγμές μας με ασφάλεια και αισιοδοξία

Γιατί αυτός είναι ο τρόπος να αισθάνονται τα παιδιά μου ασφάλεια – και για να αισθάνομαι ασφαλής κι εγώ. Για να ατενίζω το μέλλον μας πιο αισιόδοξα και με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα, πως όλα όσα θέλουμε να κάνουμε, θα τα καταφέρουμε μια χαρά. Βάζω τα παιδιά στο αυτοκίνητο και ξεκινάμε για καινούριες περιπέτειες που θα μας κάνουν να ζήσουμε ακόμα περισσότερες στιγμές που έχουν αξία, μαζί. Δεν φοβάμαι τις μετακινήσεις, ούτε αγχώνομαι για τα οικονομικά, γιατί ξέρω πως έχω ασφάλεια και όχι μια απλή ασφάλιση. Έχω φροντίσει να επιλέξω το πρόγραμμα που μας ταιριάζει, σε χρόνο, κόστος και κάλυψη και είμαι ικανοποιημένη που η οικογένειά μου, μπορεί έτσι «να πετάξει» σε νέες πολιτείες, με γερά φτερά και ακόμα πιο γερή βάση.

Λύνοντας τα καθημερινά ζητήματα με επιλογές αξιόπιστες και σταθερές, όπως είναι για παράδειγμα το να μπορείς να βρεις συνεργείο για το αυτοκίνητό σου, ή να έχεις μικτή ασφάλιση για παν ενδεχόμενο, ή ακόμα και να πληρώνεις λιγότερα για το αυτοκίνητό σου που δεν είναι η μόνη σου επιλογή για να μετακινηθείς και άρα το χρησιμοποιείς λιγότερο, τότε οι στιγμές σου με την οικογένειά σου, οι στιγμές που αξίζουν, γίνονται περισσότερες και κυρίως, ποιοτικότερες. Κάθε στιγμή περισσότερα, για όλους μας.