ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς κάθε ελληνικός δρόμος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» (video)

Πώς κάθε ελληνικός δρόμος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» (video)

«Μπορεί να μην ξέρουμε το όνομά σας. Νιώθουμε όμως τον αγώνα σας. Όλες μας οι ευχές είναι για εσάς. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Αυτό είναι το συγκινητικό μήνυμα που βλέπουμε παντού γύρω μας τις τελευταίες ημέρες, όσοι συνεχίζουμε να μετακινούμαστε καθημερινά στις πόλεις μας. Οι στάσεις των λεωφορείων, τα μέσα μεταφοράς και μεταξύ άλλων, πολλοί κεντρικοί οδικοί άξονες της χώρας, γέμισαν ευχές προς τους ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν -και συνεχίζουν να βρίσκονται- στην πρώτη γραμμή της «μάχης» ενάντια στην πανδημία: Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς!

Ξαφνικά, κάθε δρόμος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι ρισκάρουν καθημερινά τη δική τους υγεία και εργάζονται σκληρά προκειμένου να προστατεύσουν εμάς και τους αγαπημένους μας και να κάνουν πιο γρήγορη και ασφαλέστερη την καθημερινότητά μας, αλλά και την επιστροφή μας στην προ-Covid κανονικότητα.

Η συγκινητική και γεμάτη νόημα αυτή πρωτοβουλία, δεν αφήνει κανέναν μας ασυγκίνητο, τόσο μέσα από τη «δυνατή» της εικόνα της -που αποτυπώνει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο την άκρως απαιτητική καθημερινότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας- όσο και το κεντρικό της μήνυμα, που δεν είναι άλλο από το «ευχαριστώ» όλων μας, προς αυτούς τους ανθρώπους.

Ποιος βρίσκεται όμως πίσω από αυτή την ομολογουμένως ιδιαίτερη ενέργεια, η οποία γέμισε με ευχές τις στάσεις των λεωφορείων και τα μέσα μεταφοράς ανά τη χώρα; Η πρωτοβουλία ανήκει στον Όμιλο Πολίτη ο οποίος, ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και αναγνώρισης, αισθάνθηκε τη βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι ρισκάρουν την υγεία τους, για να γυρίσουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Ο Όμιλος Πολίτη πήρε ουσιαστικά αυτή την απόφαση, θέλοντας να δηλώσει έμπρακτα τον σεβασμό του σε εκείνους που μας δίνουν δύναμη και οι πράξεις αυτοθυσίας των οποίων, θα μας συνοδεύουν για πάντα. Έτσι, τοποθέτησε τη συγκλονιστική αυτή αφίσα σε συνολικά 4.000 επιφάνειες σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και έξω από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας μας.

Το γιατί η αξία της εν λόγω ενέργειας είναι μεγάλη, σίγουρα δεν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό. Διότι όχι μόνο μας υπενθυμίζει τις καθημερινές «μάχες» που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι τους τελευταίους μήνες, αλλά την ίδια ώρα μας αφυπνίζει, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να λαμβάνουμε κάθε μέρα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πιο εύκολο και το έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και των τραυματιοφορέων ανά την Ελλάδα και δείχνοντας σεβασμό στις δικές τους προσπάθειες, ενάντια στην πανδημία.

Βέβαια, σκοπός της καμπάνιας πίσω από το μεγάλο αυτό «ευχαριστώ» στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας, δεν είναι μόνο το να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας και να μας υπενθυμίσει τις καθημερινές «μάχες» αυτών των ανθρώπων. Ο σημαντικότερος στόχος της είναι ενδεχομένως το να μοιράσει κουράγιο και δύναμη στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς, οι οποίοι πηγαίνουν στην εργασία τους όταν εμείς κοιμόμαστε και να τους γεμίσει ευγνωμοσύνη, την ώρα που σχολάνε, έχοντας δώσει έναν ακόμη αγώνα ενάντια στον Covid-19.

Μπορεί, λοιπόν, να μην ξέρουμε το όνομά τους όμως, γνωρίζουμε και νιώθουμε τον αγώνα τους, τον σκληρό αυτόν αγώνα που δίνουν καθημερινά με δύναμη, αυταπάρνηση, αξιοπρέπεια και γενναιοδωρία. Διότι μπορεί ο «εχθρός» να είναι αόρατος, ωστόσο, η πρόσφορα γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων είναι ορατή. Και για όλους τους παραπάνω λόγους, όλες οι ευχές μας είναι τώρα για εκείνους, μαζί με ένα μεγάλο και γεμάτο ευγνωμοσύνη «ευχαριστώ».

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να σεβαστούμε το δύσκολο έργο αυτών των ανθρώπων, κάνοντας το ελάχιστο δυνατό: Φροντίζοντας για την ασφάλεια και την προστασία μας και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, μέσα από την τήρηση της καθημερινής μας υγιεινής. Ας σεβαστούμε τον κόπο τους και ας κάνουμε το έργο τους, λίγο πιο εύκολο!

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Πολίτη

Ο Όμιλος Πολίτη με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Λευκωσία και δυναμικό 320 ανθρώπων, δραστηριοποιείται στον τομέα των Τεχνολογιών Έξυπνων Πόλεων - μέσα από συνεργασίες με κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στη διαχείριση απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, την πυρασφάλεια κ.α., του Real Estate – και των Media, μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών Sfera 102.2, Μουσικός 98.6 και Music 89.2, αλλά και της Politis Out of Home που αποτελεί και το βασικό Μέσο που χρησιμοποίησε για την υλοποίηση της καμπάνιας.

Η Politis Out Of Home κατέχει σήμερα ηγετική θέση στο χώρο της υπαίθριας διαφήμισης, με περισσότερες από 9.200 θέσεις προβολής, διαχειριζόμενη τις στάσεις λεωφορείων στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Όπου δραστηριοποιείται, ενισχύει οικονομικά την τοπική κοινωνία, τόσο αναλαμβάνοντας πλήρως τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των στάσεων, όσο και μέσω δωρεών (π.χ. ανάπλαση χώρων πρασίνου), αναβαθμίζει την αισθητική των περιοχών, προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

#POLITISGROUP #POLITISOUTOFHOME #ΟΜΙΛΟΣΠΟΛΙΤΗ #ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣΕΣΤΑΣΕΙΣ #BUSSTOPADS