Πώς ένας γευστικός ζωμός καταφέρνει και «κρύβει» όλο το πάθος για την παράδοση
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ένας γευστικός ζωμός καταφέρνει και «κρύβει» όλο το πάθος για την παράδοση

Στην ερώτηση «ποιες είναι οι τρεις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή», ο περισσότερος κόσμος θα συμπεριλάμβανε το φαγητό στη θέση «νούμερο ένα».

Διότι ένα χορταστικό, θρεπτικό γεύμα, δεν είναι μόνο μία αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωσή μας, ούτε απλώς ένα απαραίτητο στοιχείο για έναν ωφέλιμο τρόπο ζωής. Είναι μία ξεχωριστή, γαστρονομική εμπειρία, η οποία «ταξιδεύει» τις αισθήσεις μας, μέσα από γεύσεις, αρώματα και υφές. Ομολογουμένως, λοιπόν, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την απόλαυση και τη χαρά που μας δίνει ένα γευστικό πιάτο και ειδικότερα, όταν το μοιραζόμαστε με τα πρόσωπα που αγαπάμε.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποια συγκεκριμένα πιάτα, τα οποία είναι κάτι περισσότερο από μία απόλαυση ή ένα απρόβλεπτο «παιχνίδι» αισθήσεων. Φυσικά, ο λόγος για τα παραδοσιακά πιάτα που οι γονείς μας κληρονομήσαν από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, τα κλασικά πιάτα που εμείς σήμερα συστήνουμε ως γονείς στα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Τα λαχταριστά φαγητά που ετοιμάζονταν με αγάπη και μας περίμεναν κάθε μεσημέρι στο τραπέζι, όταν επιστρέφαμε από το σχολείο, οι διαχρονικές γεύσεις και τα αξέχαστα αρώματα που ακόμη και σήμερα, μας κάνουν να ανακαλούμε εικόνες, τόπους και πρόσωπα.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να προσφέρουμε στους δικούς μας ανθρώπους νόστιμα πιάτα, τα οποία θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη τους και θα ενθουσιάσουν ευχάριστα τους ουρανίσκους τους, τότε οι Knorr «Σπιτικοί» Ζωμοί, είναι το συστατικό που με μία μόνο δοκιμή θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας μας και της μαγειρικής μας «ιεροτελεστίας».

Όταν ένας κύβος προδίδει πως κάτι καλό ξεκινάει από το πιάτο μας

Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα αρώματα που ανέδιδε η κατσαρόλα στο σπίτι της γιαγιάς, όταν μας ετοίμαζε στα γρήγορα μία ζεστή σούπα με φρέσκια ντομάτα και κοφτό μακαρονάκι; Ποιος μπορεί να αντιγράψει με επιτυχία τη μυστική συνταγή της μαμάς για ζουμερό κοκκινιστό με μακαρόνια, η οποία αποτελούσε το εκλεκτό κυριακάτικο γεύμα που έκανε μικρούς και μεγάλους να ανυπομονούν και στο τέλος να… «γλείφουν και τα δάχτυλά τους»; Μόνο εμείς που μεγαλώσαμε βλέποντας αυτές τις γυναίκες να ανοίγουν την πόρτα του ψυγείου, να βγάζουν με προσοχή τον κλασικό κύβο Knorr από το χάρτινο κουτί, να ξετυλίξουν ευλαβικά το περιτύλιγμα και με μία κίνηση, να προσθέτουν στο οικογενειακό γεύμα όλη τη νοστιμιά, το πάθος για την παράδοση και τα αμέτρητα χρόνια εμπειρίας, που είχαν καταφέρει να συμπυκνωθούν σε ένα τόσο μικρό, αλλά καθοριστικό κομμάτι απόλαυσης. Εμείς, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, λοιπόν, είναι να συνεχίσουμε στα βήματά τους και να εμπλουτίσουμε τώρα τις συνταγές μας με τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς.

Ένα συστατικό του 18ου αιώνα που «ταξιδεύει» από κουζίνα σε κουζίνα

Τι και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνες τις αναμνήσεις; Τι και αν πλέον ετοιμάζουμε εμείς το φαγητό για κάποιους άλλους; Φτάνοντας στο σήμερα, οι Knorr «Σπιτικοί» Ζωμοί, αποτελούν την πιο πρόσφατη εξέλιξη των πρώτων συνταγών που τόλμησε ο πρωτοπόρος Carl Heinrich Knorr, ο οποίος πειραματιζόταν με την αποξήρανση μυρωδικών και λαχανικών και το 1838, γύρισε σελίδα στη διεθνή κουζίνα. Επιπλέον, αποτελούν μία απαραίτητη προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα μας. Μπορούμε να τους απολαύσουμε σε πέντε μοναδικές γεύσεις -κότας, λαχανικών, βοδινού, μανιταριών και ΒΙΟ Λαχανικών- ενώ καμία από αυτές δεν περιέχει γλουτένη, τεχνητά ενισχυτικά γεύσης ή τεχνητές χρωστικές. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ζωμούς υψηλής ποιότητας, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού. Μάλιστα, περιλαμβάνουν έναν μοναδικό, αρμονικό και «πλούσιο» συνδυασμό από προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά, τα οποία έχουν σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί στη γνώριμη μικρή συσκευασία που γνωρίζουμε.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να συνεχίσει να ξεκινάει κάτι καλό από τα πιάτα μας, ανεξάρτητα από τη συνταγή που ετοιμάζουμε κάθε φορά, τότε ξέρουμε ποια είναι η αναγκαία προσθήκη που αναδεικνύει τη φυσική γεύση των συστατικών που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας. Οι Knorr «Σπιτικοί» Ζωμοί είναι το συστατικό που χρειαζόμαστε, για να τα εμπλουτίσουμε τα πιάτα μας με «πινελιές» νοστιμιάς και παράδοσης!