ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ο αγαπημένος μας καφές μας εμπνέει να γίνουμε μέρος της αλλαγής με σεβασμό για το μέλλον

Nescafe - Staramaki «Με Σεβασμό για το Μέλλον»
Nescafe - Staramaki «Με Σεβασμό για το Μέλλον»

«Αγκαλιάζουμε» την πρωτοβουλία του καφέ Nescafé «Με Σεβασμό για το Μέλλον», κάνουμε μία μικρή αλλά σημαντική προσπάθεια που μετράει και με τις πράξεις μας γινόμαστε μέρος της αλλαγής για ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για εμάς και τις μελλοντικές γενιές

Με τους περιβαλλοντολόγους να επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία ότι διανύουμε μία σύγχρονη κλιματική κρίση, εύλογο είναι πως ο καθένας μας αναγνωρίζει την ευθύνη που του αναλογεί και διερωτάται πώς θα μπορούσε να αναλάβει δράση για την προστασία του πλανήτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά τρόπους για να διαμορφώσει έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής, μετατρέποντας την ανακύκλωση σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του, αλλάζοντας τις διατροφικές του συνήθειες, περιορίζοντας τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης.

Παρόλα αυτά, όλοι όσοι συμμετέχουμε έμπρακτα στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη από την πλαστική ρύπανση, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε «σύμμαχό» μας την αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια, δηλαδή τον καφέ Nescafé. Διότι μέσα από την ελπιδοφόρα πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον», ενισχύει και ενθαρρύνει την προσπάθειά μας για ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, υπενθυμίζοντάς μας ότι όλες οι προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον, μετρούν. Πιο αναλυτικά, έχει δημιουργήσει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που στοχεύει στον περιορισμό της ρύπανσης από τα πλαστικά μίας χρήσης, μέσα από την απομάκρυνση και την ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με ελληνικούς οργανισμούς και καινοτόμες επιχειρήσεις, ενώ συγχρόνως, ενισχύει εναλλακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές και βοηθά σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Κάπως έτσι, παροτρύνει και όλους εμάς να γίνουμε μέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αναβαθμίζοντας την αγαπημένη μας συνήθεια, δηλαδή την καθημερινή, απολαυστική «ιεροτελεστία» του καφέ μας. Πώς θα τα καταφέρουμε; «Αγκαλιάζοντας» έμπρακτα τη συνεργασία του καφέ Nescafé με το Staramaki!

Γνωρίζοντας καλύτερα τη φυσική εναλλακτική λύση που αντικαθιστά το πλαστικό καλαμάκι

Λαμβάνοντας υπόψη μας πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης, όπως τα καλαμάκια, το Staramaki είναι η νέα προσθήκη στην καθημερινότητά μας, η οποία ήρθε να αντικαταστήσει τον… πλαστικό προκάτοχό της και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας κρύο, στιγμιαίο καφέ, με τρόπο φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Τι ακριβώς είναι όμως το Staramaki; Πρόκειται για ένα εναλλακτικό, φυσικό καλαμάκι φτιαγμένο από σιτάρι του τόπου μας και πιο συγκεκριμένα, από το ίδιο το φυσικό στέλεχος των σιτηρών. Κατασκευάζεται με βασικό γνώμονα την αγάπη για τη φύση, τη γη και τον άνθρωπο, από μια καινοτόμα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, το Staramaki, που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιωσιμότητας, εδρεύει σε μια αγροτική περιοχή του δήμου Κιλκίς και θέλησε να φέρει μια νέα λύση στο ζήτημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, που προκαλούν τα πλαστικά μίας χρήσης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε δε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση, όχι μόνο στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά συντελεί σημαντικά και στην ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας, προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα εργασιακής ένταξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα μπορούμε να μάθουμε με μία επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Staramaki, εκεί όπου θα ανακαλύψουμε και τη διαδρομή που ακολουθούν τα στελέχη σιτηρών, μέχρι να καταλήξουν στα ποτήρια μας, ως καλαμάκια.

Πώς το κοινό όραμα για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό μιας χρήσης οδήγησε σε μία σπουδαία συνεργασία

Το όραμα για τον περιορισμό της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης και οι αξίες που χαρακτηρίζουν το Staramaki, λοιπόν, ήταν που οδήγησαν και στη στρατηγική συνεργασία του καφέ Nescafé με την ξεχωριστή αυτή επιχείρηση από το Κιλκίς, μια συνεργασία που αποδεικνύει έμπρακτα για μία ακόμη φορά, πως όλες οι προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον μετράνε.

Διότι ο αγαπημένος μας καφές πίστεψε στη συγκεκριμένη ιδέα, στο μεγαλόπνοο όραμα μίας ομάδας νέων ανθρώπων με όρεξη και πάθος για ένα καλύτερο «αύριο». Έτσι, αποφάσισε να προσφέρει στην επιχείρηση τεχνογνωσία, εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποστήριξη που απαιτούνται για την ανάπτυξη της παραγωγής και της αποδοτικότητάς της, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει και μέσα από τη δήλωσή της η ομάδα της Κοιν.Σ.Επ Staramaki, «το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει ο καφές Nescafé για το Staramaki, αποτελεί τόσο επιβράβευση των προσπαθειών μας, όσο και ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε να δημιουργούμε θετικό κοινωνικό αντίκτυπο με αρνητικό ανθρακικό αποτύπωμα, για έναν υγιέστερο πλανήτη».

Αν θέλουμε, λοιπόν, να γίνουμε και εμείς αρωγοί σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να ξεκινήσουμε από την αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια, δηλαδή από τον καφέ μας. «Αγκαλιάζουμε» την πρωτοβουλία του καφέ Nescafé «Με Σεβασμό για το Μέλλον»,κάνουμε μία μικρή αλλά σημαντική προσπάθεια που μετράει και με τις πράξεις μας γινόμαστε μέρος της αλλαγής για ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.