ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας: Αντλίες θερμότητας για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό στο σπίτι

Αντλίες θερμότητας: Χαμηλή κατανάλωση για θέρμανση και ζεστό νερό

Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται σε αναζήτηση του οικονομικότερου και αποδοτικότερου συστήματος θέρμανσης για τα σπίτια τους, οι αντλίες θερμότητας, ένα άγνωστο μέσον σε πολλούς μέχρι σήμερα υπόσχονται να δώσουν τη λύση. Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά και συγκεκριμένα και όλα οδηγούν στο κοινό τελικό συμπέρασμα: Ο καταναλωτής κερδίζει θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, γεγονός που συμβάλλει στο να μην επιβαρύνεται παραπάνω ούτε το πορτοφόλι του, ούτε ο πλανήτης.

Πριν εξετάσουμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας, καλό είναι να δούμε πώς ακριβώς λειτουργούν – ο τρόπος λειτουργίας τους άλλωστε είναι το κρίσιμο σημείο από το οποίο προκύπτει η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η αντλία θερμότητας λειτουργεί χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια κατά ένα μέρος, προκειμένου να μεταφέρει θερμική ενέργεια από το περιβάλλον στον εσωτερικό χώρο (κατά τα υπόλοιπα τρία μέρη) κατά τη διαδικασία της θέρμανσης και αντιστρόφως, κατά τη διαδικασία της ψύξης.

Οι Daikin Altherma, αντλώντας ανανεώσιμη ενέργεια από τον αέρα, θερμαίνουν, δροσίζουν και εξασφαλίζουν στα σπίτια ζεστό νερό, με βιώσιμο τρόπο. Αποτελούν την ιδανική, μακροχρόνια λύση για τη θέρμανση του σπιτιού και είναι μία επένδυση που αποδίδει τα μέγιστα σε όποιον την επιλέγει, καθώς διαθέτει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.

Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για οικονομία και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος

Οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma λειτουργούν με ανανεώσιμη ενέργεια και η ενεργειακή τους απόδοση μπορεί να φτάσει κλάση έως Α+++ κατά τη θέρμανση. Αυτό διότι, κατά το 75% αντλούν ενέργεια από τον αέρα για να θερμάνουν τον χώρο μας, ενώ μόνο κατά το 25% χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα, στην περίπτωση που συνδυάσουμε την αντλία θερμότητας του σπιτιού με την ηλιακή υποστήριξη, επιτυγχάνουμε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στην παραγωγή ζεστού νερού, καθώς οι ηλιακοί συλλέκτες Daikin εγκαθίστανται εύκολα και παράγουν έως και 70% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή του Ζεστού Νερού Χρήσης.

Παράλληλα, οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Daikin Altherma είναι συμβατές με τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης, γεγονός που συμβάλλει στη μεγαλύτερη μείωση του κόστους. Με απλούστερα λόγια, σε κάθε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο που έχει ήδη εγκαταστημένο λέβητα αερίου ή πετρελαίου, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδυαστούν με το υπάρχον σύστημα και με την επιλογή του ιδανικού συνδυασμού να έχουν ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση.

Άνεση χωρίς θόρυβο, με εύκολη εγκατάσταση

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού της Daikin έχουν σχεδιαστεί στην Ευρώπη και προορίζονται για τις ανάγκες των νοικοκυριών της ευρωπαϊκής ηπείρου, επομένως είναι κατάλληλες για κάθε ευρωπαϊκή κλιματική συνθήκη, όλο τον χρόνο. Χάρη στην κατασκευή́ monobloc που διαθέτουν, δεν απαιτείται εσωτερική́ μονάδα για τη λειτουργία τους, γεγονός που διασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση, ειδικά στην περίπτωση περιορισμένων εσωτερικών χώρων. Αξίζει να γνωρίζουμε πως η κατασκευή monobloc αντλεί́ τη δύναμή της από́ το εσωτερικό́ της, καθώς τα υδραυλικά́ εξαρτήματα είναι ενσωματωμένα σε μία μονάδα, συμπεριλαμβανομένου του ολοκληρωμένου κυκλώματος ψυκτικού́ μέσου, με αποτέλεσμα για την εγκατάσταση να μην απαιτείται η παρέμβαση τεχνικού-ψυκτικού, παρά μόνο η υδραυλική και ηλεκτρική σύνδεση.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας Daikin Altherma επίσης, είναι το γεγονός πως είναι αθόρυβες. Αυτό διότι, το σχήμα του ανεμιστήρα στις εξωτερικές μονάδες τους έχει επανασχεδιαστεί́, ώστε η επιφάνεια επαφής του ανεμιστήρα με τον αέρα να είναι η ελάχιστη δυνατή. Μέσω αυτού επιτυγχάνεται τόσο η χαμηλότερη στάθμη του θορύβου όσο και η βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Καινοτομίες από αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής

Ένα σύστημα θέρμανσης που έρχεται για να κερδίσει το μέλλον και μάλιστα με βάση τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας, δεν μπορεί παρά να αξιοποιεί στο έπακρο καινοτομίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Με τις αντλίες θερμότητας Daikin λοιπόν μπορούμε να παρακολουθούμε την ενεργειακή χρήση της μονάδας και να κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία. Η Daikin είναι πρωτοπόρος στην παρουσίαση αντλιών θερμότητας με ψυκτικό́ μέσο R-32. Με χαμηλότερο GWP (δυναμικό́ υπερθέρμανσης πλανήτη), το R-32 είναι ισοδύναμο σε ισχύ́ με τα συνήθη ψυκτικά́, αλλά́ επιτυγχάνει μεγαλύτερη ενεργειακή́ απόδοση και μειωμένες εκπομπές CO2.

Παράλληλα, η Daikin παρέχει την εφαρμογή Onecta, μέσω της οποίας μπορούμε να χειριζόμαστε την αντλία θερμότητας του σπιτιού μας από όπου κι αν βρισκόμαστε. Η εφαρμογή́ είναι πάντα προσβάσιμη μεσώ του cloud και το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να την κατεβάσουμε στο smartphone ή το tablet μας και να συνδέσουμε τη μονάδα στο Wi-Fi δίκτυο που χρησιμοποιούμε. Έτσι, έχουμε όποτε και όπως θέλουμε τόσο θέρμανση και ψύξη στον χώρο μας, όσο και ζεστό νερό.

Με το νέο, βραβευμένο για τον σχεδιασμό του χειριστήριο της αντλίας θερμότητας Daikin Altherma επίσης, μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να ρυθμίσουμε τη μονάδα, σε λιγότερα από́ 10 βήματα. Την ίδια στιγμή μπορούμε να ελέγχουμε το σύστημα μόνο με τη φωνή μας, μέσω του Amazon Alexa ή του Google Assistant. Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εμείς διαφορετικά προγράμματα που μας εξυπηρετούν για τη θέρμανση, την ψύξη και το ζεστό νερό χρήσης, με έως και έξι επιλογές την ημέρα, για επτά ημέρες.

Daikin Altherma για μεγάλη γκάμα αντλιών θερμότητας και μοναδικά προνόμια

Για τις αντλίες θερμότητας του σπιτιού ή της επιχείρησής μας, επιλέγουμε τη Daikin Altherma, που μας παρέχει πολλές επιλογές προϊόντων, αναλόγως με τις ανάγκες του χώρου μας, ενώ μας προσφέρει και μοναδικά προνόμια, με την αγορά. Μέσω της πλατφόρμας Stand By Me της Daikin, είμαστε σίγουροι ότι απολαμβάνουμε άνεση, απόδοση, χρηστικότητα και υποστήριξη. Αρκεί να καταχωρήσουμε, με 4 απλά βήματα, τη Daikin μονάδα μας στην πλατφόρμα και άμεσα αποκτούμε:

  • Δωρεάν επέκταση εγγύησης για επιπλέον 2 χρόνια που καλύπτει εξαρτήματα και εργασία και ενεργοποιείται αμέσως.
  • Αντικατάσταση εξαρτημάτων με αυθεντικά ανταλλακτικά Daikin, από έναν συνεργάτη του επίσημου δικτύου τεχνικής εξυπηρέτησης, πανελλαδικά.
  • Γρήγορη και αξιόπιστη τεχνική́ υποστήριξη από τους συνεργάτης της Daikin που ειδοποιούνται αυτόματα για την ανάγκη συντήρησης.
  • Δικό μας ψηφιακό αρχείο, μέσω του οποίου διαχειριζόμαστε όλα τα έγγραφα της μονάδας.

Οι αντλίες θερμότητας είναι το σύστημα θέρμανσης του αύριο και με τη Daikin Altherma, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή τόσο για το σπίτι μας και το οικογενειακό μας πορτοφόλι, όσο και για τον πλανήτη, το μεγάλο σπίτι όλων μας.