ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

2η Ημερίδα “Έξυπνο Σύστημα Ανίχνευσης Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης Αιγίου”

2η Ημερίδα “Έξυπνο Σύστημα Ανίχνευσης Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης Αιγίου”

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας - εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Αιγίου η 2η ημερίδα που αφορούσε την παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου «Έξυπνο Σύστημα Ανίχνευσης Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης Αιγίου».

Το συγκεκριμένο έργο επωφελείται με χρηματοδότηση ποσού 574.979,03 € από Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2014–2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ | EEA Grants) εκπροσωπεί τη συνεισφορά της Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Νορβηγίας αποσκοπώντας στην στήριξη ευρωπαϊκών χωρών, για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Η εκπόνηση της συγκεκριμένης πράξης γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Τεχνολογιών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ποιότητας (STRESQLab), του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με επιστημονικά Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτρη Πυρομάλη. Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση διαδραματίζει και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθηγητής Παναγιώτης Παπαγέωργας, ενώ υποστηρικτικό ρόλο στην ανάπτυξη του Υποέργου 2 έχει η ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Παναγιώτη Νάστου, Διευθυντή Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ημερίδα συντόνισε ο πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για το Κλίμα (ΕU Climate Pact Ambassador), Άγγελος Χασιώτης, μηχανολόγος μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ, ο οποίος είναι και μέλος της ερευνητικής ομάδας έργου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επιστημονικών και τοπικών φορέων. Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εταίρων και των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των φορέων για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών στον εντοπισμό και την παρακολούθηση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρουσίαση Δραστηριοτήτων ΔΕΥΑ Αιγιαλείας

Παναγιώτης Νικολόπουλος

Τεχνικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Αιγιαλείας

Παρουσίαση Δραστηριοτήτων και Έργων Εργαστηρίου “Ευφυών Τεχνολογιών Α.Π.Ε. και Ποιότητας” του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Δρ. Δημήτριος Πυρομάλης

Επίκουρος Καθηγητής ΠΑΔΑ

Παρουσίαση Δραστηριοτήτων και Έργων Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Δρ. Παναγιώτης Νάστος

Καθηγητής ΕΚΠΑ

Χρήση μικροφυκών για την αξιοποίηση απορροών θρεπτικών ουσιών από αγροτικές δραστηριότητες. Δυνατότητα εφαρμογής σε αστικά δίκτυα ύδρευσης/αποχέτευσης

Δημήτρης Συμεωνίδης

EU Climate Pact Ambassador

Ο βιολογικός ρόλος του νερού: η αναγκαιότητα του νερού για τη ζωή.

Ουρανία Κωνσταντή

PhD Γεωπόνος-Βιολόγος

Ε∆ΙΠ ΕΚΠΑ, EU Climate Pact Ambassador

Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Κλιματική Αλλαγή: από την εθνική

στρατηγική στις τοπικές παρεμβάσεις

Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη

Διδάσκουσα ΠΑΔΑ/ Επιστημονική Συνεργάτις ΕΚΠΑ

Παρουσίαση πράξης

«ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΟΥ»

Χασιώτης Άγγελος

Μηχανολόγος Μηχανικός,

Διδακτορικός Ερευνητής ΕΚΠΑ

EU Climate Pact Ambassador

Υποέργο 1

Προμήθεια «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Δημήτρης Βαρανγκούλης

ΑΒΒ ΑΕ

Ανάδοχος Προμήθειας

Υποέργο 2:

Α. Ανάπτυξη πλατφόρμας οπτικοποίησης πληροφοριών και αναγνώρισης διαρροών

à Παρουσίαση Πλατφόρμας

Στέφανος Χασιώτης

Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΑΔΑ

Υποέργο 2:

Β. Ανάπτυξη και παραμετροποίηση υδραυλικής μοντελοποίησης και προσομοίωσης ψηφιακού διδύμου κλειστής ζώνης του δικτύου ύδρευσης

à Αποτύπωση και Ζωνοποίησης περιοχής πόλης Αιγίου

Μαρία Μπουσδέκη

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Επιστημονική Συνεργάτις ΕΚΠΑ

Υποέργο 2:

Β. Ανάπτυξη και παραμετροποίηση υδραυλικής μοντελοποίησης και προσομοίωσης ψηφιακού διδύμου κλειστής ζώνης του δικτύου ύδρευσης

à Υδραυλική Μοντελοποίησης Ζώνης σε λογισμικό

à Παρουσίαση αποτελεσμάτων διαρροών

Παναγιώτα Μαθιού

Πολιτικός Μηχανικός

Επιστημονική Συνεργάτις ΕΚΠΑ

Ανοικτή Συζήτηση - Συντονιστής: Χασιώτης Άγγελος