ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχειρηματικότητα στην πράξη: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπαιδεύει επίδοξους επιχειρηματίες

Επιχειρηματικότητα στην πράξη: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπαιδεύει επίδοξους επιχειρηματίες

Οδηγίες προς τους επίδοξους επιχειρηματίες προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών με σειρά σεμιναρίων που θα αρχίσουν τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο.

Το πρόγραμμα "Επιχειρηματικότητα στην πράξη" του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών του ιδρύματος, χαρακτηρίζεται πρότυπο και ο στόχος του είναι να προσφέρει στήριξη και τεχνογνωσία σε απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία λειτουργίας μιας επιχείρησης πριν ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα.
Οι δυνητικοί επιχειρηματίες θα παρακολουθήσουν 115 εκπαιδευτικές ώρες στοχευμένης θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και έμπειρα στελέχη της αγοράς «με ένα συμβολικό κόστος εγγραφής ύψους 250 ευρώ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ». Το καλύτερο επιχειρηματικό πλάνο θα αξιολογηθεί από επιστημονική επιτροπή και θα βραβευθεί με χρηματικό έπαθλο.
«Η "Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" είναι ένα εκπαιδευτικό όχημα που οδηγεί νέους και δημιουργικούς ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες στην αφετηρία της υλοποίησης. Είναι η δεύτερη φορά που ξεκινά το πρόγραμμα, η διαδρομή είναι γνωστή και καταλήγει στην επιτυχία» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών ΕΚΠΑ, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής του ΕΠΕΦΑ Νίκος Μυλωνάς.
Νικητής του προγράμματος πέρυσι είχε αναδειχθεί ο μηχανικός Σάββας Σαββάκης, του οποίου σήμερα η πατέντα έχει κατοχυρωθεί σε 14 χώρες.
Βασικές ενότητες του εξατομικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για τους υποσχόμενους επιχειρηματίες είναι η Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, η Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία, τα Οικονομικά της Επιχείρησης, οι Επενδύσεις και η Χρηματοδότηση, το Μάρκετινγκ και οι Πωλήσεις, η Δημιουργία Επιχείρησης, οι Πηγές Χρηματοδότησης και η Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου.
Η διορία για την κατάθεση αιτήσεων λήγει στις 23 Οκτωβρίου, ενώ για τις εγγραφές στις 2 Νοεμβρίου. Το πρώτο σεμινάριο ξεκινά στις 7 του ίδιου μήνα, ενώ το πρόγραμμα. Η ιστοσελίδα του προγράμματος είναι epefa.econ.uoa.gr.

Σχετικές ειδήσεις