ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η κοινωνική εταιρική υπευθυνότητα δίνει υπόσταση σε παιδικούς σταθμούς

Η κοινωνική εταιρική υπευθυνότητα δίνει υπόσταση σε παιδικούς σταθμούς

Άλλους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς, πέραν των 25 που έχουν εξοπλιστεί ήδη, σχεδιάζει να διαμορφώσει το 2016, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, η ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ομίλου, ενώ παράλληλα στηρίζει τη δημιουργία παιδικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές περιοχές, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί το δίκτυο εθελοντών "Δημοσιογράφοι σε Δράση" (Journalists Acting).

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια χτεσινοβραδινής εκδήλωσης της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Καλυψώς Γούλα.

Το πρόγραμμα "Σταθμοί Χαράς", που ξεκίνησε προ τριετίας, στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στις ευρύτερες περιοχές των καταστημάτων της εταιρείας, διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους. Συνολικά, μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει διαθέσει προϊόντα αξίας 150.000 ευρώ σε πάνω από 25 Σταθμούς σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι οποίοι φιλοξενούν περισσότερα από 500 παιδιά.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, η κ. Γούλα επισήμανε ότι ήδη εξοπλίστηκε ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή τής Χαριλάου, ενώ επίκειται η δημιουργία ενός ακόμη στο Πανόραμα. "Θα συνεχίσουμε" κατέληξε.

Όσον αφορά τις παιδικές βιβλιοθήκες σε ακριτικές/απομονωμένες περιοχές, έχουν ήδη δημιουργηθεί έξι (στις περιοχές Κρανιά Γρεβενών, Λιβάδι Ελασσόνας, Κουκλιούς Ιωαννίνων, Μουριές Κιλκίς, Δίκαια και Μεταξάδες Εβρου) και ετοιμάζεται η έβδομη, στον νομό Φλώρινας._

Σχετικές ειδήσεις