ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι κοινό έχει ένα αβοκάντο, μισό κιλό γραβιέρα από την Κρήτη και ένα φρέσκο λαβράκι

Τι κοινό έχει ένα αβοκάντο, μισό κιλό γραβιέρα από την Κρήτη και ένα φρέσκο λαβράκι

Εκτός από το ότι είναι φαγώσιμα (προφανές) και νόστιμα (για τους περισσότερους τουλάχιστον) το αβοκάντο, η γραβιέρα Κρήτης και το λαβράκι έχουν ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό. Το που μπορείς να τα βρεις.

Ψάχνουμε λοιπόν ένα κοινό σημείο «συνάντησης» που να έχει όλα τα παραπάνω συστατικά – και πολλά περισσότερα – για συνταγές της μαμάς και για συνταγές αλά γαλλικά. Δεν μπορείς να τα βρεις όλα ούτε σε εξωτική χώρα, ούτε σε κάποιο ελληνικό χωριό και ούτε λόγος για ατέρμονους γύρους σε ντελικατέσσεν, ψαράδικα και λαϊκή. Κακά τα ψέματα, το μόνο σημείο που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος, που πάντα έχει αυτό που ψάχνεις. Χειμώνα και καλοκαίρι, πρωί και ώρες αιχμής, όποτε και να πας θα βρεις ότι χρειάζεσαι, μέσα σε λίγα λεπτά.

Πηγαίνεις λοιπόν στον ΑΒ της γειτονιάς σου. Στάση πρώτη το μανάβικο, με φρέσκα φρούτα για όλες τις ορέξεις. Φρούτα από κάθε περιοχή της Ελλάδας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου, για να μπορείς να διαλέξεις. Στάση δεύτερη το ψαράδικο, με φρέσκα ψαρικά καθημερινά – εκτός από τις μέρες που έχει φεγγάρι γιατί τότε μόνο τα καλαμάρια αναδύονται. Στάση τρίτη το τυροκομείο. Τυριά ελληνικά, γαλλικά, ελβετικά, φρέσκα και παλαιωμένα, τριμμένα, σε φέτες ή σε κομμάτι. Και αν κοιτάξεις γύρω-γύρω θα βρεις τα σωστά καρυκεύματα για κάθε πιάτο αλλά και γουδί για να τα αναμείξεις σωστά, κρασί για να συνοδεύσεις το φαγητό αλλά και γλυκά εδέσματα για να ολοκληρωθεί το γεύμα.

Ένα κατάστημα ΑΒ, τρεις στάσεις στα κατάλληλα τμήματα (και ίσως μία-δύο ακόμη ανάλογα με τη λίστα σου) και είσαι έτοιμος για το Κυριακάτικο τραπέζι, το απεριτίφ στη βεράντα ή απλώς για να πειραματιστείς με ό,τι υλικό σε εμπνέει.

Γιατί το καλό φαγητό, εκτός από τα φρέσκα συστατικά, θέλει και έμπνευση!

Untitled