ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αξίζει να πάρω αφυγραντήρα;

Αξίζει να πάρω αφυγραντήρα;

Το Φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να πέφτει.

Και μπορεί να διανύουμε τον Οκτώβριο όμως, ήδη νιώθεις την ενοχλητική υγρασία να σε διαπερνάει και την ατμόσφαιρα στο χώρο σου να γίνεται πιο αποπνικτική. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, καθώς υπάρχουν «έξυπνες» λύσεις που θα κάνουν το σπίτι σου λίγο πιο ζεστό και θα μειώσουν την υγρασία.

Το καλύτερο; Κάνοντας τις σωστές επιλογές, δεν θα χρειαστεί να ανάψεις σύντομα το καλοριφέρ ή να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο είδος θέρμανσης. Ένας αφυγραντήρας αρκεί, για να λύσει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο. Γιατί αξίζει να επενδύσεις σε ένα καλό μοντέλο;

Γιατί είναι η ιδανική επιλογή για τους φθινοπωρινούς μήνες – και όχι μόνο!

Ο αφυγραντήρας είναι ιδανική επιλογή για να μπορείς να κινείσαι με άνεση στο σπίτι σου, ακόμα και τις πιο «δροσερές» φθινοπωρινές νύχτες. Και αυτό διότι μειώνει την ποσότητα των υδρατμών στον αέρα και με αυτόν τον τρόπο, κάνει πιο θερμό το χώρο. Πιο απλά, απορροφά την υγρασία από τον αέρα, διατηρώντας την πάντα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Με τη χρήση του μπορείς να βελτιώσεις την αίσθηση της θερμοκρασίας στο χώρο σου, καθώς τους χειμερινούς μήνες η υψηλή υγρασία δημιουργεί μία αίσθηση πιο έντονου και διαπεραστικού κρύου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανάβεις το καλοριφέρ, το κλιματιστικό ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέρμανσης χρησιμοποιείς, για να καταπολεμήσεις την «αίσθηση ψύχρας» που δημιουργείται από την υγρασία αυτήν την περίοδο. Ένας αφυγραντήρας αρκεί για να κάνεις το περιβάλλον του σπιτιού σου πιο ευχάριστο και άνετο.

m1

Γιατί είναι οικονομική επιλογή
Παράλληλα, αποτελεί οικονομική επιλογή. Και αυτό διότι ο αφυγραντήρας, όπως «μαρτυρά» και το όνομά του, σχετίζεται με την υγρασία και όχι με τη θερμοκρασία. Συνεπώς, έχει πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό μέσο διαθέτεις. Έτσι, γίνεται η εναλλακτική που σου επιτρέπει να έχεις αυτονομία, για να μην χρειάζεται να πληρώνεις «φουσκωμένους» λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι, κάθε φορά που θα τον χρησιμοποιείς, αντί για το θερμαντικό σου μέσο, θα κάνεις σημαντική οικονομία, μέχρι και 30%, σύμφωνα με ορισμένους κατασκευαστές.

Γιατί θα βελτιώσεις την υγεία σου
Η υγρασία όμως έχει σημαντικές επιπτώσεις και στον οργανισμό μας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι όταν τα επίπεδά της ξεπερνούν τα φυσιολογικά, μπορεί να επιβαρύνει το αναπνευστικό μας σύστημα, καθώς μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος και ρινίτιδες. Παράλληλα, η υγρή ατμόσφαιρα ευνοεί ακόμη τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες! Γι’ αυτό και όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες είναι σημαντικό να επενδύσουν σε έναν αφυγραντήρα, προκειμένου να αποτρέψουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν τα παραπάνω, αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα.

Για να αποφύγεις τη μούχλα
Οι μύκητες που αναπτύσσονται στους εσωτερικούς χώρους από την υγρασία, μπορεί να σχετίζονται επίσης με τα αναπνευστικά προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, λόγω της υπερβολικής υγρασίας μπορεί να δημιουργηθεί και ένα είδος μυκήτων που φθείρει τα έπιπλα, τα υφάσματα και τα πατώματα. Η μούχλα, μπορεί να γίνει επικίνδυνη σε μεγάλες ποσότητες, και να προκαλέσει προβλήματα όχι μόνο στο σπίτι σου αλλά και σε εσένα. Οι αλλεργίες και τα δερματικά προβλήματα ενδέχεται, για παράδειγμα, να σχετίζονται με τη μούχλα, για αυτό φρόντισε να λάβεις εγκαίρως τα μέτρα σου.

m2

Πώς θα διαλέξεις τον κατάλληλο αφυγραντήρα;
Μπορεί όλοι οι αφυγραντήρες να έχουν τον ίδιο σκοπό, δηλαδή να μειώσουν την υγρασία. Παρόλα αυτά, δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και δεν προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες. Συνεπώς, πριν προχωρήσεις στην επιλογή του αφυγραντήρα που είναι κατάλληλος για σένα και την οικογένειά σου, είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε συσκευής.

Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες σου, θα μπορέσεις να επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου. Στον Κωτσόβολο θα βρεις μεγάλη ποικιλία ώστε να διαλέξεις τον αφυγραντήρα που θέλεις.

Ακόμα δεν έχεις βρει την ιδανική λύση για το δικό σου σπίτι; Εδώ, απλώς απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν στο χώρο σου, μπορείς να βρεις μία επιλογή ειδικά για εσένα!

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις την υγρασία;

Προκειμένου να διαπιστώσεις αν το σπίτι σου έχει υπερβολική υγρασία, απλώς χρησιμοποίησε ένα υγρόμετρο, που θα υπολογίσει τα επίπεδά της. Αν διαπιστώσεις ότι υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να λάβεις κάποια επιπλέον μέτρα, όπως για παράδειγμα, να αερίζεις συχνά όλους τους χώρους του σπιτιού. Ειδικότερα, στο μπάνιο και στην κουζίνα που συγκεντρώνονται υδρατμοί είναι σημαντικό να δίνεις ιδιαίτερη έμφαση και να φροντίζεις να υπάρχει σύστημα εξαερισμού. Παράλληλα, περιόρισε τα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία μπορεί να παράγουν πολλή υγρασία και να επιβαρύνουν το πρόβλημα.

Τέλος, τους χειμερινούς μήνες σε συνδυασμό με τον αφυγραντήρα, μπορείς να χρησιμοποιείς και το κλιματιστικό σου, καθώς βοηθάει στη μείωση της υγρασίας, παράγοντας θερμό αέρα και δημιουργώντας έτσι ξηρή ατμόσφαιρα.

Περισσότερες ιδέες για να καταπολεμήσεις την υγρασία στο σπίτι μπορείς να βρεις εδώ.

Στη σελίδα των καταστημάτων Κωτσόβολος μπορείς ακόμη να βρεις τον απόλυτο οδηγό αγοράς αφυγραντήρα με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις το μοντέλο που χρειάζεσαι, αλλά ακόμη και χρήσιμα tips για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη συσκευή σου.