ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Life Coaching: Σπούδασε την παγκόσμια τάση και άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων

Life Coaching: Σπούδασε την παγκόσμια τάση και άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλο και συχνότερα συναντάμε τον -μέχρι χθες άγνωστο όρο «life coaching», σε άρθρα, ομιλίες ακόμη και φιλικές συζητήσεις. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αν σκεφτεί κάποιος πως οι απαιτητικοί ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μάς φέρνουν αντιμέτωπους με ένα συνονθύλευμα πραγμάτων και καταστάσεων, τα οποία έχουν την τάση να μας κουράζουν, να μας σπρώχνουν στα όριά μας και αναπόφευκτα να μας αποπροσανατολίζουν από το μονοπάτι που εμείς θέλουμε και πρέπει να ακολουθήσουμε. Ακριβώς σε αυτό το σημείο, προκύπτει η απαραίτητη έννοια της καθοδήγησης, η ανάγκη που μας δημιουργείται να βρούμε την αρχή, την άκρη από το «μίτο της Αριάδνης» και να ξετυλίξουμε το κουβάρι που καταλήγει να μας πνίγει.

Για αρκετούς ανθρώπους, τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν, «θολώνουν» την κρίση τους με αποτέλεσμα να αισθάνονται εγκλωβισμένοι και να μην μπορούν να δραπετεύσουν από την ευάλωτη φάση στην οποία έχουν επέλθει. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άλλοι, έχοντας ισχυρή θέληση αποφασίζουν να βοηθήσουν, ακολουθώντας την καριέρα του Mentor Coach. Κι όμως, αρκεί ένας καταρτισμένος «μέντορας» με ένα «οπλοστάσιο» από γνώσεις και πολύτιμα χαρακτηριστικά, για να ενθαρρύνει χιλιάδες άλλους να διεκδικήσουν τη ζωή που θέλουν. Πλέον, με τα κατάλληλα βήματα, ένας τέτοιος coach να γίνεις και εσύ!

Ένας χαρισματικός άνθρωπος

Η Jill Doukas για παράδειγμα, είναι μία βραβευμένη Business Mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο life coaching, διεθνής ομιλήτρια, συγγραφέας των παγκόσμιων bestsellers «Αγάπη Τώρα» και «Ευ Ζην Τώρα» και διαπιστευμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Coaching. Συγχρόνως, είναι και ένα ατράνταχτο παράδειγμα πως το life coaching μπορεί να μας σώσει τη ζωή, αφού σύμφωνα με την ίδια, «πριν ξεκινήσω το Life Coaching, ήμουν πολύ επιτυχημένη στον τομέα του Ανθρωπίνου Δυναμικού. Διαχειριζόμουν χιλιάδες ανθρώπους σε περίπλοκα projects. Αυτό που με ώθησε προς το coaching, ήταν το γεγονός ότι ζητούσα να δημιουργήσω τη ζωή που ήθελα. Όλα αυτά, δεν με ικανοποιούσαν, επιθυμούσα κάτι παραπάνω από μια απασχόληση για να έχω το κεφάλι μου “ήσυχο”».

Το πρώτο μεγάλο «σκαλοπάτι»

Και όντως, μέσα σε ελάχιστους μήνες από τη στιγμή που ζήτησε βοήθεια, συμμετέχοντας σε ένα coaching group του παγκοσμίου φήμης Jack Canfield, η ζωή της άρχισε να «μεταμορφώνεται»! Η ίδια θεωρεί πως με τα κατάλληλα εργαλεία και τις πιο δοκιμασμένες για την αποτελεσματικότητά τους τεχνικές, ένας εξαιρετικός Life Coach μπορεί σε πολύ σύντομο χρόνο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τον coachee του, τον άνθρωπο με τον οποίο “δουλεύει” δηλαδή, ώστε αυτός να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Το πρώτο μεγάλο σκαλοπάτι έφερε το επόμενο και φτάνοντας στο σήμερα, η Jill Doukas είναι εκείνη που καθοδηγεί χιλιάδες μελλοντικούς Life Coaches, μοιράζοντας γνώση και εμπειρίες στο πιστοποιημένο από την International Coach Federation (τον μεγαλύτερο οργανισμό Life Coaching παγκοσμίως), ετήσιο πρόγραμμα Life Coaching & Ηγεσίας στο Universal Training.

Για τους καλύτερους προπονητές της ζωής

Μέσα από το παραπάνω πρόγραμμα, η Doukas δίνει την ευκαιρία στους μελλοντικούς Mentors, να έρθουν σε επαφή με θεμελιώδεις αρχές του Coaching, επιταχύνοντας την ίδια τους την αυτοβελτίωση, δίνοντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν σε ένα από τα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα των επόμενων ετών. Όπως λέει και εκείνη, οι ευελιξίες οι οποίες παρέχονται στον απόφοιτο, είναι ότι μπορεί ουσιαστικά να σπουδάσει σε επίπεδο Bachelor με τους καλύτερους καθηγητές που υπάρχουν στον κόσμο, με καθηγητές σε επίπεδο MCC, οι οποίοι ανήκουν στο 3% των Coaches παγκοσμίως. Μπορεί να είναι Coaches που δεν μιλούν ελληνικά, μπορούν, όμως, πλέον και όσοι δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά να παρακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα στη μητρική τους γλώσσα. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε Coaches υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, απόλυτα αποτελεσματικούς με τους ανθρώπους με τους οποίους θα δουλεύουν.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως το Life Coaching είναι ένα εσωτερικό ταξίδι, το οποίο μεταφέρει τη ζωή μας στο επόμενο επίπεδο. Έχοντας στο πλάι μας τον κατάλληλο συνοδοιπόρο, θα είναι πολύ πιο ευχάριστο και εύκολο να φτάσουμε έγκαιρα στον προορισμό μας. Ωστόσο, για όλους εκείνους που θα ήθελαν να συντροφεύουν άλλους ανθρώπους, για κάθε επίδοξο Life Coacher, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, αρκεί σύμφωνα με την Doukas να αναρωτηθεί ο ίδιος πόσο πολύ το θέλει. Άλλωστε, όπως λέει και η Doukas «εάν θέλεις να κάνεις κάτι, κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να σου πει ότι δεν μπορείς να το καταφέρεις».