ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για επιστροφή στο ’30 προειδοποιεί η Λανγκάρντ

Για επιστροφή στο ’30 προειδοποιεί η Λανγκάρντ

«Καμπανάκι» κινδύνου για αντιμετώπιση της επιδεινούμενης κρίσης χρέους χτυπά η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λανγκάρντ, τονίζοντας ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια βαθιά οικονομική ύφεση που θα έχει τα χαρακτηριστικά της δεκαετίας του '30.

«Καμία οικονομία στον κόσμο - ούτε οι χώρες χαμηλού εισοδήματος, ούτε οι αναδυόμενες οικονομίες, ούτε οι χώρες μεσαίου εισοδήματος, ούτε οι μεγάλες οικονομίες, δεν θα μείνουν αλώβητες από την κρίση», ξεκαθάρισε η κ. Λανγκάρντ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρουσία της Χίλαρι Κλίντον, η επικεφαλής του Ταμείου διεμήνυσε τον έντονο σκεπτικισμό που προκαλεί η κόντρα μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, αλλά και ο ενδοευρωπαϊκός διχασμός που σηματοδοτεί η αποστασιοποίηση της Βρετανίας.

«Είναι ακριβώς η περιγραφή αυτού που συνέβη τη δεκαετία του '30 και αυτό που ακολούθησε δεν είναι κάτι στο οποίο προσβλέπουμε» τόνισε η κυρία Λαγκάρντ.

«Η κρίση όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται, απηύθυνε δραματική έκκληση προς όλες τις χώρες και περιοχές του πλανήτη να αναλάβουν δράση με στόχο την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η κ. Λανγκάρντ γνωστοποίησε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να αντλήσει 200 δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκές χώρες.