ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Από «κόσκινο» η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Από «κόσκινο» η οικογένεια Κουτσολιούτσου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα μανίκια έχει σηκώσει η νέα ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να βάλει σε μια σειρά την υπόθεση της Folli Follie, για την οποία μερίδα των επενδυτών και ομολογιούχων της εισηγμένης έχει στραφεί και εναντίον της Ανεξάρτητης Αρχής κατηγορώντας την προηγούμενη Διοίκηση για ολιγωρία και καθυστερήσεις.

Η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου και οι δύο αντιπρόεδροι της Επιτροπής, Νατάσα Στάμου και Νίκος Κονταρούδης θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το τοπίο των ευθυνών και κυρίως το τι θα γίνει με τη μετοχή της Folli Follie.

Το σχέδιο της οικογένειας Κουτσολιούτσου να απαλλαγεί από τις ευθύνες της για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κατάρρευση στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες μέσα από ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης αμφίβολων παραδοχών βρίσκεται και αυτό στο στόχαστρο της νέας ηγεσίας της Κεφαλαιαγοράς.

Διαβάστε επίσης: Folli Follie: Οι Κουτσολιούτσοι χρωστούν παντού, αλλά γλεντάνε στη βίλα τους στις Σπέτσες

Συνοπτικά το πλάνο προβλέπει ότι ποσά της τάξης των 90 εκατ. ευρώ -στα οποία αποτιμώνται τα ακίνητα που θα μεταβιβαστούν σε εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού - συνοδευόμενα από ομόλογο 20 εκατ. ευρώ, ήτοι σύνολο 110 εκατ. ευρώ θα διατεθούν ως δυνητική αποζημίωση για τους ομολογιούχους οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους από τα 437 εκατ. ευρώ αξίας των ομολόγων που κατέχουν σήμερα.

Αν συνυπολογίσουμε και την αξία του free float της μετοχής (πριν την κατάρρευση) σε 500 εκατ. ευρώ περίπου που κατείχαν οι μέτοχοι (πλην των ιδιοκτητών και τη FOSUN), το πλάνο ζητά από τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές της επιχείρησης να αποδεχτούν ανταλλαγή στο 11% της πρότερης περιουσίας που κατείχαν (110 / 937 = 11,7%).

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο για γνωστό ηθοποιό: Τραυματίστηκε σοβαρά (pics)

Συντάξεις: Νέα απόφαση - «βόμβα» για τα αναδρομικά