ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μαζεμένα χρήματα για επιδοτήσεις και αποζημιώσεις - Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μαζεμένα χρήματα για επιδοτήσεις και αποζημιώσεις - Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς

Την πληροφορία ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει από τον ΕΛΓΑ το έμβασμα για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων του 2018 προς τους δικαιούχους παραγωγούς της χώρας, δηλαδή για την εξόφληση του υπόλοιπου 10% που από πέρυσι «κάνει να παίρνουν» αγρότες και κτηνοτρόφοι που είχαν υποστεί ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, αποκάλυψε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της «ΚΡΗΤΗ ΤV» και τον Λευτέρη Κουμαντάκη, ο Μύρων Χιλετζάκης.

Με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΕΑΣΗ και της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης, ο κ. Χιλετζάκης έδωσε στο φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία ως προς το ύψος των επιδοτήσεων, που στην Κρήτη θα φτάσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, από το συνολικό ύψος του 1,8 δισ. που θα καταβληθεί συνολικά στους Έλληνες παραγωγούς!

Όπως είπε ο συνεταιριστής, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης Πρίαμο Ιερωνυμάκη. Εκτός από τον ΕΛΓΑ, συναντήθηκαν και με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, και οι απαντήσεις που πήραν ήταν ότι «το υπόλοιπο 10% θα δοθεί το αργότερο ως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου».

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσει τα χρήματα αυτά μέσα στις επόμενες μέρες, δηλαδή στα τέλη Οκτωβρίου. Αλλά, επειδή συμπίπτει και με τη μεγάλη πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, οι πληρωμές μπορεί να πάνε το αργότερο εντός του πρώτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου.

Ο Μύρων Χιλετζάκης φάνηκε πολύ καλά «διαβασμένος» και ως προς τις άμεσες ενισχύσεις προς τους παραγωγούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, 1,8 δισ. πανελλαδικά θα πάρουν οι αγρότες φέτος μέσα από την ενιαία ενίσχυση και, από τα χρήματα αυτά, 100 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσουν και στην Κρήτη.

Ως προς τον χρόνο καταβολής της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης, ο Μύρων Χιλετζάκης είπε: «Οι επιδοτήσεις θα ξεκινήσουν να πληρώνονται την ερχόμενη Τετάρτη 23 του μήνα από τις 12 το μεσημέρι και μετά. Τότε θα ξεκινήσει η Τράπεζα Πειραιώς να πιστώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα άλλα τραπεζικά ιδρύματα έχουν το λεγόμενο βαλέρ για 2-3 μέρες και θα ξεκινήσουν να πληρώνουν τους παραγωγούς τους από την Παρασκευή 25 του μήνα, ενώ θα ολοκληρώσουν τις πληρωμές την Τρίτη 30 του μήνα, γιατί προκύπτει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που δε δουλεύουν. Όσοι είναι παραγωγοί της Τράπεζας Πειραιώς, μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 24 του μήνα θα δουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να έχουν πιστωθεί. Και μετά ξεκινάνε τα επόμενα πιστωτικά ιδρύματα»...

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για το 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Άρα, θα μείνει το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, συν το “πρασίνισμα”, για να πληρωθούν τέλη Δεκεμβρίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε ο κ. Χιλετζάκης:

Πηγή: neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις - Δείτε πόσο και από πότε (ΠΙΝΑΚΑΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Καιρός: Προσεχώς χειμώνας! Βροχές την 28η Οκτωβρίου, καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι τις 4 Νοεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις