ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το διάγγελμα Τραμπ καθησύχασε τη Wall Street και… έριξε την τιμή του πετρελαίου

Το διάγγελμα Τραμπ καθησύχασε τη Wall Street και… έριξε την τιμή του πετρελαίου
ASSOCIATED PRESS

Με άνοδο έκλεισε την Τετάρτη (8/1) το χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, στη σκιά των εξελίξεων και των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Οι επενδυτές έδειξαν να ξεπερνούν τις ανησυχίες περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων στην Μέση Ανατολή μετά από το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έπαιξε το χαρτί του κατευνασμού απέναντι στην Τεχεράνη, σε συνέχεια της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν σε βάσεις, όπου στεγάζονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 161,41 μονάδων (+0,56%), στις 28.745,09 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, σκαρφάλωσε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, κλείνοντας ανοδικά κατά 60,66 μονάδων (+0,67%), στις 9.129,24 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε ενισχυμένος κατά 15,87 μονάδες (+0,49%), στις 3.253,05 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σε χαμηλό είκοσι ημερών το πετρέλαιο

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το Ιράν λειτούργησε καταπραϋντικά για τις αγορές όσον αφορά τους φόβους για μια «θερμή» στρατιωτική αναμέτρηση.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως "έχασε" 3,09 δολ. ή 4,9%, κλείνοντας στα 59,61 δολ. το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 12 Δεκεμβρίου.

την άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 2,83 δολ. ή 4,2%, κλείνοντας στα 65,44 δολ. το βαρέλι, στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 16 Δεκεμβρίου.