ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο του Νταβός και πάλι η Ελλάδα

Στο επίκεντρο του Νταβός και πάλι η Ελλάδα

Δύο εβδομάδες απομένουν περίπου για να ανοίξει η αυλαία του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στο οποίο μετέχουν οι ισχυρότερες προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του πλανήτη.

Δύο χρόνια μετά το 2010, όταν όλοι κυνηγούσαν τον Γ. Παπανδρέου στους διαδρόμους του συνεδριακού κέντρου για να τον ρωτήσουν αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, η χώρα μας αλλά και γενικότερα, η κρίση χρέους, θα τεθούν και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων του συνεδρίου.

Θέμα του φετινού συνεδρίου, που θα γίνει λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, είναι «Η μεγάλη μετατροπή: Διαμορφώνοντας νέα μοντέλα».

Συμμετοχή στο συνέδριο αναμένεται ότι θα έχει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ωστόσο, το «παρών» στο συνέδριο αναμένεται ότι θα δώσουν και οι επικεφαλής των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης, δηλαδή οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Στο Νταβός θα μεταβούν μεταξύ άλλων και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, οι επικεφαλής της Vodafone, της Mark & Spencer, της JP Morgan, της Barclays και της Goldman Sachs.