ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AirBnB-Προσοχή: Ποιοι κινδυνεύουν να φορολογηθούν ακόμη και με 100%

AirBnB-Προσοχή: Ποιοι κινδυνεύουν να φορολογηθούν ακόμη και με 100%
ASSOCIATED PRESS

Κίνδυνος για ιδιοκτήτες ακινήτων που τα αξιοποιούν για AirBnB. Λήγει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για υποβολή και οριστικοποίηση των δηλώσεων. Τα βήματα που πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν φορολόγηση μέχρι και… 100%.

Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που τα ενοικιάζουν μέσω πλατφόρμων όπως το AirBnB, να υποβάλουν στην ΑΑΔΕ την οριστικοποίηση του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Η οριστικοποίηση του Μητρώου είναι υποχρεωτική για όσους δραστηριοποιούνται στο Airbnb και σε ανάλογες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων. Όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων και των εισοδημάτων, που δήλωσαν με τις αρχικές δηλώσεις θα πρέπει να τα διορθώσουν πριν την οριστικοποίηση των δηλώσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν να φορολογηθούν στο 100% των εισοδημάτων, που έχουν δηλωθεί με τις αρχικές δηλώσεις, ακόμα και εάν δεν είναι ο τελικός δικαιούχος όλων των εισπράξεων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ, μέχρι την οριστικοποίηση ο διαχειριστής ακινήτου μπορεί να διορθώνει λανθασμένες καταχωρήσεις και να τροποποιεί στοιχεία (λοιποί δικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά εισοδήματος κ.λπ.) χωρίς να αλλάζει ο Αριθμός Μητρώου Ακινήτων (Α.Μ.Α.) και χωρίς να υπάρχει πρόστιμο εκπροθέσμου.

Σε όλες τις περιπτώσεις διόρθωσης μίας δήλωσης βραχυχρόνιας διαμονής θα πρέπει να υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση και να διορθωθεί το όποιο λάθος της αρχικής πληκτρολογώντας στο αντίστοιχο πεδίο τη σωστή τιμή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μυστηριώδες μήνυμα σε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα (pics)

Σχετικές ειδήσεις