ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία και το 2021

Σταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία και το 2021

Και για το 2021 θα συνεχιστεί η δημοσιονομική ευελιξία που ίσχυσε στην Ευρώπη το 2020 λόγω της πανδημίας, επεσήμανε στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας και συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη θα φτάσει στο επίπεδο του 2019 προς το τέλος του 2022.

«Η κοινή συνισταμένη είναι ότι θα εξακολουθήσει η δημοσιονομική ευελιξία τουλάχιστον και για 2021, όμως άλλο δημοσιονομική ευελιξία κι άλλο δημοσιονομικό ξεχαρβάλωμα που σημαίνει ότι θα πρέπει με υπευθυνότητα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τις δύο ΠΝΠ με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στο ποσό των 38,7 δισ. ευρώ σε σχέση με 37,5 δισ. ευρώ στην αρχή της κρίσης, καθώς ενισχύθηκαν μέσα από έξι επιτυχημένες εκδόσεις χρέους συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ και από δύο εκταμιεύσεις υποδόσεων από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε ακόμη, στις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Τα μέτρα στήριξης της ΕΑΒ που περιλαμβάνουν και το πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, ενώ σε ότι αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σημείωσε ότι προωθείται σειρά διατάξεων που θα ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Για την ΕΛΒΟ υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον που παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής και στο ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 21%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατιωτική θητεία: «Κλειδώνει» η αύξηση στον Στρατό Ξηράς - Το σχέδιο για στράτευση στα 18