ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο επίδομα σε επιστήμονες - Πότε και πόσα θα πληρωθούν

Έκτακτο επίδομα σε επιστήμονες  - Πότε και πόσα θα πληρωθούν

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς και οικονομολόγους ανακοίνωσε η κυβέρνηση.  

Την οικονομική στήριξη επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια των εξαγγελιών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, κατά την οποία εξειδικεύτηκαν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα.

Αναφορικά με το έκτακτο επίδομα για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, ο κ. Βρούτσης μιλώντας στο MEGA σημείωσε ότι ενώ αρχικά ήταν να δοθεί σε δικηγόρους, οικονομολόγους και μηχανικούς τελικά αυτό θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς. Ωστόσο, για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός η επέκταση αυτού του επιδόματος «θα είναι στη τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτερά στη Βουλή και θα περιλαμβάνει μέσα και γιατρούς και οδοντιάτρους και τους δικαστικούς επιμελητές και τους γεωτεχνικούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό θα είναι 400 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κονδύλι για έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο για τα Χριστούγεννα: Τι θα ισχύει για μετακίνηση εκτός νομού και απαγόρευση κυκλοφορίας