ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πότε θα το λάβουν

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πότε θα το λάβουν

Επίδομα 400 ευρώ: Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Δικαιούχοι είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές.

Για να λάβουν το επίδομα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020, γιατί δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το TAXISnet μιας και δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020.

Παράλληλα, την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, δικαιούνται μόνο όσοι έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το επίδομα των 400 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για τον καθορισμό των δικαιούχων, του ύψους του επιδόματος, των εισοδηματικών κριτηρίων, των όρων, των προϋποθέσεων της διαδικασίας κ.λπ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στις ΗΠΑ: Σοκ από την εισβολή στο Καπιτώλιο - Τέσσερις οι νεκροί