ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ : Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η Invesco - Τι θα γίνει με τη Γενική Συνέλευση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ : Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η Invesco - Τι θα γίνει με τη Γενική Συνέλευση

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε η Invesco, εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί η κρίσιμη αυριανή Γενική Συνέλευση της  ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η Invesco ζητά την αναβολή έως ότου η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίσει αν προκύπτει θέμα συγκέντρωσης στην περίπτωση που η Reggeborgh επικρατήσει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων και τη διοίκηση αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο που προτείνει η ολλανδική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, πριν την προγραμματισμένη ώρα της Γενικής Συνέλευσης, γεγονός που σημαίνει ότι το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά ή αν θα «παγώσει» μέχρι την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κύκλοι της Invesco τόνιζαν πως το σκεπτικό των αιτούντων είναι να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να λάβει σχετική απόφαση.

Όπως αναφέρουν, η σημερινή κατάσταση, ουσιαστικά οδηγεί στην «τιμωρία» της εταιρείας καθώς οι ανταγωνιστές της θα προσφύγουν εναντίον της συμμετοχής της σε μεγάλους διαγωνισμούς με πρώτο αυτόν που αφορά την ΕΓΝΑΤΙΑ. Οι ενστάσεις που προαναγγέλλουν ήδη ότι προτίθενται να υποβάλλουν οι ανταγωνιστές, θα προκαλέσουν ιδιαίτερα μεγάλη βλάβη στην δραστηριότητα της εταιρίας πλήττοντας τα συμφέροντα όλων των μετόχων.

Όπως εξηγούν, αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συγκέντρωσης με την υπερψήφιση της Διοίκησης Reggeborgh, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην συμμετοχή της σε διαγωνισμούς. Ουσιαστικά θα έχουν ακυρωθεί οι προσφυγές, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έχει απορρίψει τις όποιες αιτιάσεις.

Στην αντίθετη περίπτωση, τονίζουν πως αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταλήξει στο πόρισμα ότι υπάρχει θέμα παράνομης συγκέντρωσης, δεν θα έχει αναδειχθεί η προτεινόμενη διοίκηση και θα έχει αποφευχθεί η βλάβη στα συμφέροντα των μετόχων.

Κύκλοι με γνώση των θέσεων της Reggeborgh τόνιζαν ότι η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί δήλωση αποδοχής ήττας από την πλευρά της Invesco, χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνη για τι κακό κάνουν στην εταιρεία. Και προσέθεταν ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα αλλάξει εποχή.

Ροή Ειδήσεων