ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι απαλλάσσονται και το 2022

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι απαλλάσσονται και το 2022

Τη λίστα όλων όσοι θα γλιτώσουν από την εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 καταρτίζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ομάδα αυτή φαίνεται ότι αρχικά θα περιλαμβάνει:

Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνει η Καθημερινή, ότι για τις παραπάνω κατηγορίες η αύξηση στις αποδοχές (μέσω της αναστολής της εισφοράς και της μείωσης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών) θα διατηρηθεί και το 2022.

Ο παράγοντας που διευκόλυνε το υπουργείο Οικονομικών είναι η απόφαση των Βρυξελλών να διατηρήσει τη ρήτρα διαφυγής και το 2022.

Αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι το αν η επέκταση της απαλλαγής θα αφορά και άλλες κατηγορίες όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δεν απέκλεισε, πάντως, την επέκταση της απαλλαγής παραπέμποντας στα μελλοντικά στοιχεία που θα έχει το ΥΠΟΙΚ ώστε να δει αν θα ωφεληθούν και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων.

Σημειώνεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης που έχει ανασταλεί αφορά το φορολογικό έτος 2020 για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το φορολογικό έτος 2021 για τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία καθώς η τελευταία παρακρατείται εντός του φορολογικού έτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία - Τι σχεδιάζεται για την εστίαση