ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Υπογράφεται η ΚΥΑ

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Υπογράφεται η ΚΥΑ
Pixabay

Υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher 200 ευρώ των tablet και των laptop των μαθητών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ, για το χρόνο διανομής τους παρέπεμψε στην Υπουργό Παιδείας.

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα αφορά 560.000 νέους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, έως 24 ετών.

Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές, είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ' αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Δείτε το βίντεο:

Παράλληλα, όσο αφορά την κάλυψη των εργαζόμενων που πλήττονται και λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ, ο κ. Σκυλακάκης αναγνώρισε ότι το ποσό δεν είναι πάντα αρκετό, επιφυλάχθηκε ότι, ενώ «υπάρχει θέμα για την κάλυψη των παγίων, δεν μπορώ να πω κάτι αυτή την ώρα» για τυχόν κυβερνητικά σχέδια. Επεσήμανε ωστόσο ότι, τα 534 ευρώ είναι αφορολόγητα, συμπληρώνοντας ότι πιθανόν ο δικαιούχος τους «να έχει και μία επιστροφή, γιατί οι μήνες πριν την πανδημία είχε κανονική παρακράτηση». Ανακοίνωσε επιπλέον ότι, «τα 534 θα περιλαμβάνεται στα τεκμήρια».

Όσο αφορά στους τουριστικούς υπαλλήλους υπογράμμισε ότι, για όσους απασχολούνται σε κλειστές επιχειρήσεις είναι σε αναστολή, ενώ το πρόβλημα είναι εκείνοι που δούλευαν τη θερινή περίοδο και έπαιρναν το επίδομα ανεργίας.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι θα καθυστερήσει η σεζόν», είπε σχετικά και ανακοίνωσε αμειβόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για την κάλυψη των αναγκών τους.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής Υπουργός είναι μια σκέψη της κυβέρνηση «το πότε και σε ποιο βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί» το επιλέξιμο πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Σκουτέλη - «Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα»