ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Ανακοινώνεται το σχέδιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων – Σύσκεψη με Μητσοτάκη

Ξενοδοχείο
INTIME

Το σχέδιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουρισμού θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση σε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του τουρισμού θα ανακοινωθεί σήμερα, Τρίτη, μετά από σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι και σε αυτή θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο έλαβε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει την εφαρμογή ειδικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων με τη μορφή επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Την ανακοίνωση του προγράμματος είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι η ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ.

Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14:00 θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων, με αντικείμενο την ανακοίνωση του σχεδίου της Κυβέρνησης που έλαβε σήμερα έγκριση από την ΕΕ για την εφαρμογή ειδικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων με τη μορφή επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού»