ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Δόθηκε παράταση - Μέχρι πότε οι αιτήσεις για έως 4.000 ευρώ

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Δόθηκε παράταση - Μέχρι πότε οι αιτήσεις για έως 4.000 ευρώ

Προθεσμία έως τις 04/06/2021 έχουν οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για τις ενισχύσεις 1.000 και 4.000 ευρώ που δίνονται μέσω της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.

Tο υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση το πρόγραμμα που επιδοτεί τις επιχειρήσεις (πλην της εστίασης) που είχαν κατεβασμένα ρολά τον περασμένο Απρίλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως έως και την περασμένη Παρασκευή 72.675 δικαιούχοι της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού είχαν εισπράξει 78 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο αφορά περίπου 100.000 επιχειρήσεις.

Οι κλάδοι που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+1,99% παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κ.α.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».

Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διενεργείται με τη χρήση των σχετικών κωδικών του TAXISnet. Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων, προς το σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης. Επιπροσθέτως, ελέγχεται αυτοματοποιημένα και ως προϋπόθεση η δήλωση λογαριασμού - ΙΒΑΝ από την επιχείρηση στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet, η συντακτική εγκυρότητά του, καθώς και η επαλήθευσή του από το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

Ο αιτών ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής του.

Ωστόσο μπορεί, στην πλατφόρμα «myBusinessSupport», να υποβάλει αίτημα επανεξέτασης, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ανωτέρω ενημέρωσης. Η ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών απαντά στο αίτημα επανεξέτασης, βάσει όλων των στοιχείων και πληροφοριών που της αποστέλλονται εγγράφως από την ΑΑΔΕ, μαζί με το οικείο αίτημα στο οποίο αφορούν.

Το ποσό της ενίσχυσης καταβάλλεται εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η εγκληματικότητα «καλπάζει»: Αυξημένοι όλοι οι δείκτες για ληστείες, απάτες και ανθρωποκτονίες