ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις - Σκυλακάκης: Φέτος θα είναι μία χρονιά που θα σας πάρουμε λιγότερα

Φορολογικές δηλώσεις - Σκυλακάκης: Φέτος θα είναι μία χρονιά που θα σας πάρουμε λιγότερα

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μικρότερη η προκαταβολή φόρου

«Στοίχημα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τον διπλασιασμό των πόρων της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης κάνοντας παράλληλα λόγο για «μεγάλες επενδύσεις που αφορούν τους πάντες: εξοπλισμούς στα νοσοκομεία, ψηφιακές τάσεις στα σχολεία. Κατάρτιση 500.000 – 600.000 ανθρώπων, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες».

«Παλιά δεν έρχονταν ιδιωτικές επενδύσεις στο δημόσιο. Τώρα η λογική είναι ότι θα δώσουμε λίγες επενδύσεις σε πολλούς. Για παράδειγμα: στα δάνεια, θα πρέπει να βάλεις 20% εσύ, δεύτερον να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός ή μια τράπεζα ελληνική που θα βάλει τουλάχιστον 30% και τρίτον θα πρέπει να βάλεις εγγυήσεις. Θα είναι εγγυημένα δάνεια. Εφόσον δουλέψουν, θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και δεν εννοώ την ώρα που γίνεται η επένδυση, αλλά αφού γίνουν οι επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, συμπληρώνοντας «αν δεν καλύψουμε το ποσοστό επενδύσεων, χαθήκαμε».

Μιλώντας στον ANT1 αναφορικά με την πληρωμή των ενοικίων Μαΐου

Σχετικά με την πληρωμή των ενοικίων του Μαΐου, απάντησε πως «οσονούπω πληρώνει η ΑΑΔΕ» και σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόθεση παράταση του μέτρου τον Ιούλιο».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει παράταση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, σημείωσε πως «το 4ο κύμα πρέπει να το αποφύγουμε μέσω των εμβολιασμών», εξηγώντας πως «οι δυνατότητες αφού έχουμε δώσει 41 δισ. είναι περιορισμένες, θα είναι μεγάλη περιπέτεια να κλείσουμε πάλι».

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το απέκλεισε, υπενθυμίζοντας πως τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μικρότερη η προκαταβολή φόρου. «Οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις προχωρούν κανονικά και φέτος θα είναι μία χρονιά που ‘θα σας πάρουμε λιγότερα’», είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στη “Freedom Pass”, είπε πως «ο λόγος που έγινε είναι για βοήθεια στους νέους και δύο τομείς που έχουν πληγεί πολύ: τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Οι νέοι έχουν πολύ μικρότερο κίνητρο να εμβολιαστούν. Οι νέοι έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν - «Θα τίναζα στον αέρα το κεφάλι του Μπάμπη»