ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Στα 2,6 δισ. δολάρια ο λογαριασμός των CDS

Bloomberg: Στα 2,6 δισ. δολάρια ο λογαριασμός των CDS

Κάτω από 3 δισ. δολάρια είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσουν οι πωλητές των ασφαλίστρων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (Credit Default Swaps, CDS) , στους κατόχους τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα το ποσό αυτό φτάνει τα 2,6 δισ. δολάρια. Στη δημοπρασία εκκαθάρισης των CDS (19 Μαρτίου) θα συμφωνηθεί η τιμή πώλησης των νέων ελληνικών ομολόγων και το τελικό ποσό που θα πληρώσουν οι πωλητές των ασφαλίστρων.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι θα αποπληρωθούν για τα ασφάλιστρα που κατέχουν με βάση την τιμή των νέων 30ετών ελληνικών ομολόγων τους- που έλαβαν κατά την ανταλλαγή με τα παλαιά ομόλογα- η οποία διαπραγματεύεται περίπου στο 23% της ονομαστικής αξίας τους.

Σύμφωνα με την εταιρία αποθετηρίου και εκκαθάρισης Depository Trust & Clearing Corp., στις 9 Μαρτίου υπήρχαν 4.369 συμβόλαια CDS που αφορούσαν σε ελληνικό χρέος ύψους 3,18 δισ. δολαρίων. Η κρατικοποιημένη αυστριακή τράπεζα KA Finanz AG έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να χρειαστεί "ένεση" 1 δισ. ευρώ από το αυστριακό κράτος για να καλύψει τις αποπληρωμές των ελληνικών CDS που έχει πουλήσει.

Ροή Ειδήσεων