ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιδότηση παγίων δαπανών

Στις 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιδότηση παγίων δαπανών
INTIME

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιδότηση παγίων δαπανών και ως τότε θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα συνοδευτικά στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιδότηση παγίων δαπανών.

Στην εν λόγω εγκύκλιο διευκρινίζεται πως για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες, για το διάστημα από 1η Απριλίου 2020 ως και 31η Δεκεμβρίου 2020, υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού και οι οποίες, μεταξύ άλλων, έχουν οριστικοποιήσει το έντυπο Ε3 για το φορολογικό έτος 2020, εφόσον τηρούν διαχειριστική χρήση που λήγει την 31η Δεκεμβρίου.

Όπως αποσαφηνίζεται, η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα ως άνω συνοδευτικά στοιχεία υποβάλλονται στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» έως τις 2 Ιουλίου 2021.

Στη εγκύκλιο σημειώνεται πως για τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το έντυπο Ε3 υποβάλλεται όταν έχουν εισόδημα από επιχειρηματικές συναλλαγές, ενώ στην περίπτωση που έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, καθώς και όταν αποκτούν έσοδα μη φορολογούμενα υποβάλλουν το έντυπο Ε3 χωρίς να αναγράφονται ποσά.

Με την εγκύκλιο Πιτσιλή γίνεται δεκτό, για λόγους ομοιόμορφης εφαρμογής, ότι προκειμένου για τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπαγωγή στο μέτρο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, απαιτείται η οριστικοποίηση του εντύπου Ε3, αναγράφοντας το σύνολο των αποτελεσμάτων τους (έσοδα και έξοδα) και όχι μόνο τα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές.

Για σκοπούς χορήγησης της υπόψη ενίσχυσης, θα ληφθούν υπόψη τα δεδομένα του εντύπου Ε3, όπως αυτό θα έχει οριστικοποιηθεί.