ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδιάρθρωση του χρέους "βλέπει" ο Κένεθ Ρόγκοφ

Αναδιάρθρωση του χρέους "βλέπει" ο Κένεθ Ρόγκοφ
Την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θεωρεί ως την πιθανότερη κατάληξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη

Την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θεωρεί ως την πιθανότερη κατάληξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κένεθ Ρόγκοφ.

«Θα είμαστε πολύ τυχεροί να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τις προτάσεις της για το νέο μηχανισμό στήριξης υπονόησε ότι «πρέπει να δούμε το τέλος του παιχνιδιού και πώς θα αντιμετωπίσουμε την αναδιάρθρωση που πρόκειται να γίνει». Σημείωσε μάλιστα ότι «κανείς άλλος δεν θέλει να μιλήσει γι αυτό».

Ο Κένεθ Ρόγκοφ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στα stress-tests των ευρωπαϊκών τραπεζών. «Οι ασκήσεις ήταν πραγματικά τρομακτικές και παθητικές» τόνισε, εκτιμώντας ότι «η αξιοπιστία τους είναι μικρότερη από ποτέ». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα του για σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη.

Πηγή: newscode