ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολοταρία: Στόχος οι αλλαγές να γίνουν πριν τα Χριστούγεννα

Το πλαίσιο της φορολοταρίας θα αναμορφωθεί σημαντικά.
Το πλαίσιο της φορολοταρίας θα αναμορφωθεί σημαντικά.
INTIME

Ακόμη και από εφέτος τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να εφαρμοστεί η νέα ανανεωμένη φορολοταρία όπως ανέφεραν πηγές του οικονομικού επιτελείου σε άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα o υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το πλαίσιο της φορολοταρίας θα αναμορφωθεί σημαντικά.

Σημειώνεται πως σήμερα, σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Εφεξής, θα δίνεται διαφορετική στάθμιση, ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.

«Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Επιπλέον, τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ», είπε ο κ. . Βεσυρόπουλος.