ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Τι λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας – Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ

Επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Τι λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας – Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί για την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μαζί με περίπου 25 συναδέλφους του σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, στην οποία είχαν πάει μετά το συνέδριο, όπου συμμετείχαν.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μαζί με συναδέλφους του λοιμωξιολόγους θέλησαν να επισκεφτούν ταβέρνα της Καλαμπάκας για να γευματίσουν. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε ο καθηγητής, παρατήρησαν ότι το προσωπικό του μαγαζιού δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Ο συνάδελφός του και πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Στέλιος Λουκίδης - όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr - θέλησε να παραπονεθεί για τους ελλιπείς ελέγχους στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, όπως και έπραξε.

Στη συνέχεια ένας από το προσωπικό του μαγαζιού κατευθύνθηκε στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων για να τους διώξει, όπως κατήγγειλαν οι δύο γιατροί. Και κάπου εκεί τα αίματα άναψαν. Οι λοιμωξιολόγοι αποχώρησαν, με τον κ. Βασιλακόπουλο να δέχεται επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος - σύμφωνα με τις καταγγελίες του γιατρού - απείλησε ότι θα του κάψει το αυτοκίνητο αν παραμείνει στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, ενώ όπως ανέφερε το MEGA υποστήριξε ότι οι έλεγχοι δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο στη συγκεκριμένη παρέα, καθώς νωρίτερα είχαν ειδοποιηθεί ότι όλοι οι επιστήμονες είναι εμβολιασμένοι και βιάζονται. Τόνισε δε πως για τον ίδιο το περιστατικό είναι λήξαν.

Δεν εντοπίστηκαν μη εμβολιασμένοι πελάτες στο εσωτερικό του μαγαζιού

Αμέσως μετά την καταγγελία της επίθεσης, δύο περιπολικά έφτασαν έξω από την ταβέρνα, όπου πραγματοποίησαν ελέγχους σε όσους βρίσκονται εντός του καταστήματος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί ήλεγξαν τους 16 θαμώνες και τους 5 εργαζόμενους και διαπίστωσαν ότι είχαν όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (εμβολιασμού και ασφάλισης). Η μοναδική παράβαση που διαπίστωσαν ήταν ότι το μαγαζί δεν έφερε την ειδική ταμπέλα με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται στο εσωτερικό, κι έτσι τους βεβαιώθηκε πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν προχώρησε σε μήνυση.

Λουκίδης στο Newsbomb.gr: Ο Βασιλακόπουλος έχει στοχοποιηθεί - Η πανδημία είναι υπόθεση όλων μας

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο συνάδελφος του κ. Βασιλακόπουλου και πρόεδρος της Πνευμονολογικές Εταιρείας κ. Στέλιος Λουκίδης ο οποίος όπως μας ανέφερε ήταν αυτός μίλησε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

«Εγώ ήμουν αυτός που μίλησα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και του εξήγησα ότι η περιοχή στην οποία ζουν είναι ένα πραγματικό τουριστικό διαμάντι, οπότε για τον λόγο αυτό θα πρέπει να το διαφυλάξουν τηρώντας τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή και επιτέθηκαν στον Κ. Βασιλακόπουλο. Θεωρώ ότι ο καθηγητής έχει στοχοποιηθεί καθώς είναι πιο γνωστός και έχει τοποθετηθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην εστίαση για τον περιορισμό της διασποράς της Covid», αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο κ. Λουκίδης.

Τόνισε ότι θέλουν να πέσουν οι τόνοι και ότι «αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι η πανδημία δεν είναι υπόθεση των γιατρών. Είναι υπόθεση όλων μας και όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλό της χώρας. Πρέπει να έχουμε ατομική ευθύνη και να σταματήσουν οι εμφυλιοπολεμικές λογικές που μας οδηγούν σε τέτοιου είδους διχασμό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πόσα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων- Τι γίνεται σε εκπρόθεσμη πληρωμή

Επίθεση με βιτριόλι: Το «μοιραίο» λάθος της Κακαράντζουλα - Πώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κορονοϊός: Ολοταχώς για 5.000 κρούσματα ημερησίως – Εισηγούνται νέα μέτρα οι ειδικοί