ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο - Νέοι αγρότες και συνεργατικά σχήματα οι κερδισμένοι

Παρέμβαση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
Παρέμβαση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
INTIME

Στην εξειδίκευση του μέτρου που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο θα προχωρήσουν αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός .

Με σαφή την πρόθεση να εκπέμψει σήμα κοινωνικής στήριξης σε μία περίοδο πιέσεων στους πολίτες εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι βρίσκεται στα σκαριά παρέμβαση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Το σχέδιο, που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αφορά νέους αγρότες καθώς και όσους συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και αναμένονται σύντομα οι λεπτομέρειες.

Το Μαξίμου θέλει το εν λόγω μέτρο να λειτουργήσει και ως κίνητρο προς τους αγρότες να συνεργαστούν, αυξάνοντας τα «μεγέθη» τους ώστε να μπορέσουν – όπως ο Μητσοτάκης προέτρεπε προ μηνών – να ανταγωνιστούν μεγαλύτερους «παίκτες» από το εξωτερικό.

«Δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε μεγάλη παραγωγικότητα στον πρωτογενή τομέα αν ο κάθε αγρότης πηγαίνει μόνος του» είπε χθες.