ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα: «Κλείνουν» εστίαση και διασκέδαση τα μεσάνυχτα - «Ανασφάλεια για την επόμενη μέρα»

Νέα μέτρα: «Κλείνουν» εστίαση και διασκέδαση τα μεσάνυχτα - «Ανασφάλεια για την επόμενη μέρα»
Νέα μέτρα: Αγωνία για το ρεβεγιόν

Νέα μέτρα προς ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού τίθενται σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου - Τι είπε Πρόεδρος Εστιατορίων Και Συναφών Αττικής στο Newsbomb.gr.

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας νέα δέσμη στοχευμένων μέτρων προς ανάσχεση της πανδημίας του κορoνοϊού, τα οποία τίθενται σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων εστίασης κάνουν λόγο για ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

«Τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της πανδημίας ο κλάδος της εστίασης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα» τόνισε ο κ. Γιάννης Δαβερώνης Πρόεδρος Εστιατορίων Και Συναφών Αττικής στο Newsbomb.gr.

Daverwnis-nea-metra-estiasi.jpg
O κ. Γιάννης Δαβερώνης Πρόεδρος Εστιατορίων Και Συναφών Αττικής στο Newsbomb.gr για τα νέα μετρα στην εστίαση

Όπως σημείωσε ο κ. Δαβερώνης ο κλάδος έχει βάλει «πλάτη» τα δύο χρόνια, και αυτό που χρειάζεται είναι να παρθούν νέα στοχευμένα μέτρα ώστε να μην οδηγηθούν αρκετές επιχειρήσεις στο «λουκέτο».

«Τηρούνται όλα τα μέτρα από πλευρά μας, κάνουμε ότι απαιτείται ώστε ο κόσμος που ακόμα βγαίνει στα μαγαζιά να μην κινδυνεύει. Ωστόσο τα προβλήματα είναι πάρα πολλά καθώς υπάρχει τεράστια πτώση του τζίρου σε όλες τις επιχειρήσεις. Είναι πλέον θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και θα πρέπει η κυβέρνηση να βοηθήσει οικονομικά ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα Χριστούγεννα τα εστιατόρια δούλεψαν με 40% και 50% πληρότητα καθώς υπήρξαν πολλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής».

Βάσει των ανακοινώσεων του κ. Πλεύρη τίθενται σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης εφόσον το απαιτήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα εξής μέτρα για την εστίαση και διασκέδαση:

Στο χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 12.00 το βράδυ και δεν επιτρέπεται η διασκέδαση για όρθιους. Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα και θα ισχύσουν και μετρικές αποστάσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα διακοπεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση εξακολουθεί να επιτρέπεται.

«Ο κλάδος της εστίασης, θα "υπακούσει" στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, απλά θα πρέπει να βρουν μία λύση στην κυβέρνηση για οικονομική στήριξη του κλάδου. Διαφορετικά τελειώσαμε » ανέφερε ο Πρόεδρος.

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τις επιχειρήσεις

Ο κ. Δαβερώνης αναφέρθηκε και στα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις της εστίασης.

Οι περισσότεροι από την αρχή της πανδημίας τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όταν ένα εστιατόριο όμως έχει 60 και 70 τραπεζοκαθίσματα, όταν έχει υπάλληλο για να ελέγχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τότε είναι άδικο επειδή κάποιος από το προσωπικό δεν έχει βάλει πχ. αντισηπτικό σε ένα τραπέζι να του επιβάλλεις μεγάλο πρόστιμο» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Αναμένεται θλιβερό «μαύρο» ρεκόρ - Πάνω από 15.000 οι μολύνσεις

Έκτακτο επίδομα σε 630.000 δικαιούχους - Πότε θα το λάβουν - Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ - Ποια οχήματα αφορούν