ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στη Σύνοδο Κορυφής η πρόταση για πλαφόν στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στη Σύνοδο Κορυφής η πρόταση για πλαφόν στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε στο Bloomberg την πρότασή του για το φυσικό αέριο
Bloomberg TV

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε στο Bloomberg την πρότασή του για το φυσικό αέριο

Τη πεποίθησή του ότι, καθώς οι αγορές φυσικού αερίου δεν αντανακλούν πλέον την προσφορά και τη ζήτηση απαιτείται δραστική παρέμβαση για να αποφευχθούν ακραίες διακυμάνσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σχέδιο έξι σημείων το οποίο εισηγήθηκε στην ΕΕ, με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στις τιμές του φυσικού αερίου στις αγορές.

«Είναι μία τολμηρή πρόταση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι θα εξεταστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά αύριο, Πέμπτη, στις Βερσαλλίες.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση, η οποία αντανακλάται στους λογαριασμούς ρεύματος, που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και άλλες ευρωπαϊκές, επιδοτεί του λογαριασμούς.

Οι ακραίες τιμές του φυσικού αερίου σημειώνονται ενώ η προμήθειες δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά και γι΄ αυτό ο ίδιος, όπως είπε, προτείνει μία βραχυπρόθεσμη παρέμβαση στη δομή τιμολόγησης του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο «χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο διαθέτουμε», καθώς και ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει τις εξαγωγές.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ στο Newsbomb.gr για την ακρίβεια

Μητσοτάκης: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων, αγροτών

Η επιστολή Μητσοτάκη στη φον ντερ Λάιεν για το φυσικό αέριο: Τα έξι σημεία και η πρόταση για πλαφόν

Ιστορική Σύνοδος Κορυφής: Ανοίγει ο δρόμος για ευρωομόλογο – Τι κερδίζει η Ελλάδα